Megteltek a szállodák a Forma-1 miatt

Vágólapra másolva!
A hétvégi Forma-1-versenyre érkező vendégek megtöltötték Budapesten és környékén az összes szállodai szobát. A hatalmas érdeklődés miatt már a jövő évi versenyre is lefoglalták a szállások többségét.
Vágólapra másolva!

Gyurasza János, a Magyar Szállodaszövetség budapesti régiójának vezetője szerint akkora bevételük van a fővárosi szállodáknak az autóverseny három napján, mint egy átlagos nyáron hét nap alatt. A külföldi vendégek sokszor egy évre előre lefoglalják a szobákat, így a jövő évi futamra már most nehéz szállást szerezni.

A komoly szállodai bevételekre utal, hogy Tárnoki László, a Taverna Szálloda és Éttermi Rt. vezérigazgatója szerint a Forma-1 idejére a megszokottnál 50-60%-kal drágábban is ki lehet adni a szobákat. A Danubius Szállodalánc e három nap alatt szerzi éves bevételének 1,5%-át.

Az ideálisnak tűnő helyzet mellett mégis panaszkodnak a szállodások. A forint sokat erősödött az utóbbi időben, ezért bár 138 forintos márkaárfolyammal számoltak, csak 126 forintos árfolyamon tudták elszámolni a külföldi vendégek pénzét. Így a 10%-os éves infláció mellett valójában csak 3%-kal emelkedtek a szobaárak. Az ideiglenes áremelések azonban a verseny idején segítenek ezen a gondon.

Ajánlat:

Az [origo] Forma-1 oldala

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről