A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magánterületen szabad kéjelegni Mogyoródon

Vágólapra másolva!
Rendeletet hozott a mogyoródi önkormányzat, hogy a település frekventált központi területéről, valamint a turisták által látogatott szórakoztatólétesítményektől távol tartsa a tömeges prostitúciót. A lányok igyekeznek betartani a szabályt, nem a közterületen, hanem öt-tíz méterrel arrébb - ideiglenes magánterületen - egyéb, például kempingezés céljára bérelt helyeken bonyolítják szolgáltatásaikat. Az önkormányzat és a rendőrség mentegetőzik: amikor kiadják az engedélyt egy kemping vagy egy kaszinó működésére, nem tudhatják, mi zajlik ott majd később.
Vágólapra másolva!

A mogyoródi képviselő-testület elégedett a Forma-1-es verseny idején jelentkező prostitúció helyi kezeléséről szóló saját rendeletével. Ennek célja, hogy a település frekventált központi területeiről és a turisták által nagyszámban látogatott szórakoztatólétesítményektől a prostituáltakat távol tartsa. Pedig most sincs Forma-1 prostitúció nélkül. Ezt most már teljes bizonyossággal készpénznek lehet venni. Az inkább zsibvásárra, mint rangos helyszínre hasonlító terepen megint csak mutatós leánykák kínálják bájaikat. Feltűntek a konténersorok is, pedig a helyi önkormányzat az idén igen csak nekidurálta magát a rendcsinálásnak. Saját rendeletének úgy kívánt érvényt szerezni, hogy kilenc védett övezetet jelölt ki, e helyekre prostituált ama bizonyos célból nem teheti be a lábát.

A prostitúció mégis virágzik. Általában persze nem a védett övezetben, hanem onnan olykor csupán öt-tíz méterre, valamely magánszemély által bérelt objektumban. Kamarás Viktória, a mogyoródi polgármesteri hivatal igazgatási irodájának megbízott vezetője felhívta a figyelmet a különbségre: a kemping vagy a kaszinó nem tartozik a védett övezetbe, s nem számítanak közterületnek onnan kezdve, hogy azt a részt valaki kibérelte. A kérdésre, vajon ki adja ki az engedélyt az említett magánszemélyeknek, az irodavezető elmondta, hogy az önkormányzat. Előzőleg azonban a bérlőnek be kellett szereznie számos szakhatóság - rendőrség, tűzoltóság, ÁNTSZ stb. - igenlő javaslatát.

Szerettük volna elkérni a konténeres bérlő engedélyét, az irodavezető azonban az adatvédelmi jogszabályra hivatkozva ennek nem tett eleget. Ugyanakkor feltette a kérdést: ha valaki például egy kemping vagy kaszinó üzemeltetésére kér engedélyt, honnan sejthetné a hatóság, hogy ott másfajta tevékenységet is folytatnak majd. Közbevetésünkre, miszerint ellenőrzéseket is lehetne végezni, Kamarás Viktória közölte, hogy ez már rendőrségi feladat.

A mogyoródi rendőrőrs vezetője, Papp György ezredes leszögezte: nekik elsősorban az a dolguk, hogy az autóverseny idején ügyeljenek a közlekedés rendjére és a vagyonbiztonságra. Ezenkívül, ha az önkormányzat által meghatározott védett övezetben prostitúció jeleire bukkannak, megteszik a szükséges intézkedéseket. A Forma-1 nyitónapját megelőző éjszaka is 14 lányt kaptak el, mert a védett övezetben kínálták szolgáltatásaikat. S hogy mi zajlik a nem védett helyeken? Ennek ellenőrzésére nincs megfelelő kapacitásuk. - Csak nem gondolják, hogy nem tartjuk be a jogszabályokat? - kérdezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!