Ínyencségeket esznek, jól vannak az óriáskerekezők

Vágólapra másolva!
Bár már közel 100 órája küzdenek széllel és esővel a Guinness-rekord kísérlet résztvevői, a hat fiatal töretlen jókedvvel és kitartással rója az újabb és újabb köröket. Nagy szerepet játszik ebben a Gundel konyhája, ahonnan hol lazaccal, hol más különlegességgel lepik meg a versenyzőket.
Vágólapra másolva!

Endrődi Mariann

Endrődi Mariannak sem okoz gondot a magaslati levegő. "Olyan itt, mintha nyaralna az ember. Nem kell dolgozni, mindennap jönnek a haverok, és ezenfelül itt mindenre van időm. A kaja szuper, bár anyukám tyúkhúslevese nagyon hiányzik." Ami igaz, az igaz, a Gundel étterem ellátására nem lehet panasz: reggel roston sült Szent Péter-hal, ebédre füstölt lazac tormahabbal, este pedig mandulás szűzérmék. Persze a desszertről se feledkezzünk meg, ami természetesen a ház híres specialitása, a Gundel palacsinta.

A hat kerekező azzal az ötlettel állt elő, hogy személyigazolványukba hamarosan akár új lakcímet írhatnának be: a Vidámpark Óriáskerekét. Ez persze nem is csoda, hiszen Némedi-Varga Zoltán egymás után kapja a számára az Óriáskerékre címzett üdvözlőlapokat. "Nagyon jólesik a biztatás, de szükség is van rá, mert néha az ember már legszívesebben kiszállna a kocsiból."

Zoli és képeslapjai

A kerék, amely a tervek szerint vasárnap délután három órakor áll majd meg, közel 100 órája forog már. Azok között, akik az utolsó percig sem adják fel a harcot, egy 250 ezer forintos utazást, egy hűtőszekrényt és egy hatalmas ajándékkosarat sorsolnak ki. Ezenfelül mind a hat résztvevő a Vidámparktól kapott tiszteletjegyeket, egy-egy hatalmas karton jégkrémet és nyelvkazettákat, illetve nyelvkönyveket vihet haza.

[origo]

Korábban:

Bizonytalan percek az óriáskeréken

(2001. augusztus 29.)

A széllel küzdenek az óriáskerekezők

(2001. augusztus 28.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!