Kisdér polgármestere tagadja a vádakat

Vágólapra másolva!
Hazug rágalomnak nevezte a Baranya megyei Kisdér polgármestere azt a feljelentést, melynek nyomán rendőrségi vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy a község valóban igényelt-e, illetve kapott-e állami támogatást nem létező szociális otthona számára.
Vágólapra másolva!

Ács Imre kedden kijelentette: huszonhét éve él a községben, melynek nincs szociális otthona, és polgármesteri működésének tizenegy éve alatt az önkormányzat nem is igényelt ilyen célra semmiféle támogatást. A polgármester - aki a Független Kisgazdapárt Baranya megyei elnöke s a földművelésügyi tárca képviseletében tagja a megyei területfejlesztési tanácsnak is - úgy véli, hogy politikai indítékú rágalmazás történt.

- A feljelentő olyan, magát kisgazdának nevező személy lehet, aki a párt szétverésének szándékával rágalmazza galádul a polgármestert, akinek személyén keresztül a község becsületes polgárait is bemocskolhatja - fűzte hozzá. Tájékoztatása szerint Kisdéren az önkormányzati képviselő-testület üléseire a falu minden lakója meghívást kap, és tanácskozási joggal sokan részt is vesznek azokon, s így történt ez a legutóbbi költségvetés elfogadásakor is.

- A másfél száz lelket számláló község népének nyilvánossága előtt jóváhagyott költségvetési tervekben sosem szerepelt semmiféle szociális otthon - tette hozzá a polgármester.

A község első embere hangsúlyozta: az önkormányzat működését számos hatóság és állami szervezet - köztük a közigazgatási hivatal, az adóhivatal és a számvevőszék - is ellenőrzi, s nincs tudomásom arról, hogy szabálytalanságot találtak volna.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a Szigetvári Városi Rendőrkapitányság közérdekű bejelentés alapján eljárást indított az ügyben. Kertész Sándor alezredes azonban a nyomozás érdekében nem közölt részleteket, csupán annyit mondott, hogy az eljárás egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy egyértelműsítse a csalás gyanúját. A vizsgálat azután indult, hogy a tisztiorvosi szolgálat állítólag felkérte a község idősek otthonának ellenőrzésére a baksai körzeti orvost, aki közölte, hogy a faluban nem működik ilyen intézmény.

A kisdéri önkormányzat irattárát a rendőrség lefoglalta, s még hetekbe telhet annak alapos áttanulmányozása.

Korábban:

Idősek szellemotthona működött Kisdéren

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!