<P class="MsoNormal">Közös turnén Dávid és Pokorni

Vágólapra másolva!
Már jó néhány megyében írt alá a Fidesz és az MDF megyei együttműködési dokumentumot az országos választási megállapodás szellemében. Az aláírási ceremóniákat végiglátogatja Pokorni Zoltán és Dávid Ibolya is.
Vágólapra másolva!

Eddig már jó néhány megyében írt alá a Fidesz és az MDF megyei együttműködési dokumentumot az országos választási megállapodás szellemében. Az aláírási ceremóniákat végiglátogatja Pokorni Zoltán és Dávid Ibolya is. Információk szerint a két pártelnök a protokolláris célon túl azért megy el a dokumentumok szignálására, hogy oldják a megyékben érezhető feszültségeket. A Fideszben úgy tájékoztatták a Népszavát, hogy október végéig lezárul a roadshow.

Pártelnöki turné keretében írják alá minden megyében a Fidesz-MDF között létrejött országos választási együttműködési megállapodást részletező megyei dokumentumokat. A Népszava értesülései szerint október végéig mind a 19 megyében és a fővárosban is tető alá akarják hozni az egyezséget. Bár az együttindulást rögzítő dokumentumot a pártok megyei elnökeinek kell aláírniuk, mégis minden szignó esetében jelen van a két párt elnöke, Dávid Ibolya és Pokorni Zoltán is.

Az országos együttműködést rögzítő szerződés szeptember 3-i aláírása után elsőként Győr-Moson-Sopronban, majd Tolnában látták el kézjegyükkel a megyei vezetők az iratot. Az utóbbi helyen az is bekerült a megállapodásba, hogy Dávid vezeti a pártok tolnai listáját. A múlt héten Csongrádba és Baranyába látogatott pártelnöki páros várhatóan október első hetében utazik Somogyba és október 10-én Vasba. A lapunkat tájékoztató megyei irodák munkatársai többségével azonban még nem közölték a látogatás pontos időpontját.

A borsodiak sem tudják még, hogy mikor látogatnak hozzájuk az elnökök, de egy informátorunk szerint erre csak azokban a megyékben kerül sor, ahol konfliktusok nehezítették meg a Fidesz és az MDF egyezkedését. Ha mennek Miskolcra, akkor protokolláris céllal tehetik, mert ebben a megyében simán zajlottak a tárgyalások. Az aláírást itt csak az nehezítette, hogy az MDF megyei vezetői csak csütörtökön döntötték el, hogy kit válasszanak a két párt közös egyéni jelöltjének. A döntés szerint Halmai István, a demokrata fórum miskolci vezetője és a párt regionális elnökségének tagja lesz a Fidesz-MDF közös képviselőjelöltje, egyéni körzetben megméretve magát - értesült a Népszava. Ez csak akkor válik véglegessé, ha a párt országos választmánya is "ellenjegyzi" a megyeiek választását. Mint lapunk megírta, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség visszalépése után az MDF egy közös egyéni jelöltet állíthat a miskolc-diósgyőri választókörzetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről