Külföldi orvosok is csatlakoztak a Mikola elleni lázadáshoz

Vágólapra másolva!
Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet lázadásához támogatást kapott külföldi, fővárosi és vidéki kollégáktól is. A kórház azért kezdeményezett lázadást, mert szerintük az ágazat helyzete rendkívül súlyos.
Vágólapra másolva!

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) közleményében arról számolt be, hogy külföldi, fővárosi és vidéki kollégáiktól is támogatást kaptak annak a nyilatkozatnak a megjelentetése után, melyben egészségügyi lázadást kezdeményeztek az ágazat megmentéséért.

Az Országos Balesti és Sürgősségi Intézet a szakminiszter retorikáját megelégelve kezdeményezett egészségügyi lázadást Mikola István ellen. Az ország valamennyi döntéshozóját a dolgozók egységesen arra kérték, hogy tegyenek meg minden lehetséges lépést az egész magyar egészségügy megmentésére. Nyilatkozatuk szerint a forráshiány annyira tragikus, hogy műtétek maradnak el.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) is csatlakozott az egészségügyi lázadáshoz. A MOK vezetősége kifejtette, hogy az egészségügy finanszírozása az elmúlt évtizedben folyamatosan romlott, és hogy költségvetési többletforrás biztosítása nélkül nem oldhatják meg az alapvető hiányosságokat. A kamara sürgette, hogy a kormány döntsön az ágazat költségvetési finanszírozásának mielőbbi érdemi növeléséről.

Az OBSI orvosai szerint a széles körű egyetértés és biztatás is bizonyítja, hogy felhívásuk - az egészségügyi miniszter véleményével ellentétben - nem csak az OBSI problémáira, hanem az egész baleseti sebészeti szakma finanszírozási ellehetetlenülésére hívta fel a figyelmet.

Koábban:

Újabb egészségügyiek a szakminiszter ellen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről