Vágólapra másolva!
Csak ráléptem a mikrofonzsinórra, azért szóltam el magam - mondta Lányi Zsolt az [origo]-nak, miután beszéde végén csak annyi hallatszott: k... anyád! A szövegösszefüggés alapján azonban Szabó János honvédelmi miniszternek szólt a káromkodás.
Vágólapra másolva!

Lányi Zsolt először szólalt fel független képviselőként az Országgyűlésben. Arról beszélt, hogy nem hisz Szabó János honvédelmi miniszternek, aki különböző ígéreteket tette arra, hogy valamilyen módon megkapják majd a pénzüket az 56-osok.

Korábban a Font Sándor MDF-es képviselő interpellációjára adott miniszteri választ az egész parlament leszavazta. Később azonban Szabó János különböző ígéreteket tett, mire a honvédelmi bizottság elfogadhatónak ítélte válaszát, csak Lányi Zsolt nem hisz a miniszternek. Beszéde közben láthatan felbosszantotta magát, ezért csúszhatott ki száján az Országgyűlésbe nem illő kifejezés, amelyet egyébként az ülésteremben csak kevesen hallottak, de a mikrofonnak köszönhetően a tévé egyenesben közvetítette.

Lányi Zsolt az [origo]-nak azt mondta, hogy csak rálépett a zsinórra, azért szólta el magát. Információink szerint azonban nem történt ilyen, egyszerűen idegességében káromkodott a kisgazda politikus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről