<P class="MsoNormal">Rendőrségi toborzókampány indul

Vágólapra másolva!
Elfogadható fizetést, informatikai, önvédelmi, nyelv- és autóvezetői képzést ígér a rendőrség a rendőri pályát választó fiataloknak. Az elkövetkező hetekben toborzókampány indul a rendőrség aggasztó létszámhiányának lefaragása érdekében. Az ország minden gimnáziumába toborzótisztek látogatnak.
Vágólapra másolva!

Egész napos konferenciát rendezett az Országos Rendőr-főkapitányság kedden Budapesten. Garamvölgyi László szóvivő az [origo]-nak elmondta, hogy a tanácskozáson rendőrségi személyzeti vezetők és toborzótisztek vesznek részt, és arról beszélgetnek, hogy milyen lehetőségeket látnak a rendőrség aggasztó létszámhiányának megoldására. "Jelenleg 2400 fős hiánnyal küzd a szolgálat, ez leginkább az utcáról hiányzó tiszthelyettesi állománynál érzékelhető. Ha a számuk elérné a 3 ezret, azt már nehéz volna kezelni" - mondta Garamvölgyi.

Kevesen jelentkeznek az ország öt rendőrképző szakközépiskolájába, és a jelentkezők közül sem alkalmas mindenki. A felvételinél ugyanis fizikai és pszichológiai vizsgálaton kell átesni. Az idén 1600 helyre csak 1200 fiatal került, ezért nagyszabású kampányba kezd a rendőrség. Az ország minden gimnáziumába toborzótisztek érkeznek az elkövetkező hetekben, és igyekeznek minél több gyereket meggyőzni a rendőrszakma előnyeiről. A szóvivő hozzátette, hogy a személyes találkozásokat és tapasztalatcseréket részesítik előnyben, ezért nem várható a honvédségéhez hasonló országos reklám-toborzókampány. A fizetések tekintetében már nincsenek annyira lemaradva a rendőrök, mint néhány évvel ezelőtt. Emellett azzal tudják még hívogatni a fiatalokat, hogy fejlett informatikai rendszerrel dolgozhatnak, valamint ingyen önvédelmi, nyelv- és autóvezetői oktatásban részesülnek.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!