A nemzet lánya: izgalmas cseh minisorozat indul

Vágólapra másolva!
A Canal+ új minisorozatot indít, amelynek cselekménye kétszáz évvel ezelőtt játszódik, de mégis számos aktuális témát érint. A nemzet lánya 2024. szeptember 30-tól elérhető a Direct One kínálatában.
Vágólapra másolva!

A nemzet lánya egy történelmi sorozat, amely a 19. századi fiatal generáció felnőtté válásának kihívásait dolgozza fel. A főszerepben a cseh színésznő, Antonie Formanová tűnik fel, aki a híres cseh író, politikus és mártír, Karel Havlíček Borovský lányának tragikus sorsát kelti életre.

A nemzet lánya egy szórakoztató történelmi sorozat
A nemzet lánya egy szórakoztató történelmi sorozat
Fotó: Assunta Servello

A nemzet lánya: egy fiatal lány romantikus szerelmének története

A sorozat egy fiatal lány romantikus történetét meséli el, aki a cseh nemzeti identitást formáló viharos történelmi időkben próbálja megtalálni saját szabadságát és boldogságát, miközben a közvélemény állandó figyelmének kereszttüzében él. Élete központi témává vált, annyira, hogy mindenki úgy érezte, jobban tudja, mi lenne a legmegfelelőbb számára. 

Szülei halálát követően évekig titokban tartották árvaságát, majd egy országos jótékonysági lottó szervezésével gyűjtöttek hozományt neki. Ezzel végérvényesen köztulajdonná vált: politikusok döntötték el helyette, kivel kezdhet kapcsolatot, és kihez menjen feleségül.

A lázadó Zdeňka azonban nem illett bele az erényes nemzeti szimbólum kategóriájába, és mindenki felháborodására folyamatosan ellenállt, szerelmi kalandjairól hónapokig beszéltek Prágában. Mindennek a közepén pedig egy csoport idős politikus, parlamenti képviselő mozgatta a szálakat, akik ugyanazzal az isteni hévvel és magabiztossággal döntöttek a nemzet sorsáról, mint a lázadó tinédzser szerelmi életéről. 

A tömegek által szeretett fiatal nőt szó szerint egyik napról a másikra nemzetárulónak és ribancnak titulálják, amikor fülig szerelmes lett az osztrák hadsereg lengyel tisztjébe.

A hatrészes minisorozat Magyarországon is látható

A hatrészes minisorozat Matěj Chlupáček és Cristina Groșan rendezésében 2024. szeptember 29-én kerül bemutatásra Csehországban és Szlovákiában a CANAL+ Action és a streaming platformon, a magyar közönség számára a Direct One kínálatában lesz látható. 

A Direct One TV szolgáltató műsorkínálatban elsősorban CANAL+ gyártású prémium televíziós tartalmak, valamint a TV szolgáltató francia médiacsoport által gyártott sorozatok, köztük exkluzív tartalmak és országos premierek érhetők el.  A minisorozat teljesen új, innovatív stílust teremt, amely Martin Douba operatőrnek és Győri Márk magyar operatőrnek köszönhetően kiemeli a kortárs minőségi televíziós sorozatgyártás trendjeit.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!