Százmilliós csalással vádolnak egy volt rendőrt

Vágólapra másolva!
Csaknem százmillió forintos csalással és okirat-hamisítással vádolnak egy hódmezővásárhelyi volt rendőrt. A férfi éveken keresztül kölcsönöket vett fel, de adósságai nagy részét nem fizette vissza. Az ügyészség lezárta a vizsgálatokat.
Vágólapra másolva!

Molnár Tamás őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt bűnügyi fővizsgálója elmondta, hogy a 36 éves fiatalember 1997-ig a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság állományában volt, akkor kilépett, és egy vagyonvédelmi kft.-ben dolgozott tovább. A következő években nem tett szert számára elegendő jövedelemre, ezért magánszemélyektől kért kölcsönöket azzal, hogy cégét szeretné fejleszteni, s irreálisan magas, havi 5-15 százalékos kamatot ígért. T. János 34 hitelezőtől összesen 84 millió forintot vett át, amiből 44 milliót visszafizetett. A többivel még tartozott, amikor tavaly év elején vállalkozása csődöt jelentett.

Ezután egyre több hitelező jelentette fel a férfit, akinek időközben nyoma veszett, ezért a rendőrség körözést adott ki ellene. Végül a múlt év nyarán egy rutinigazoltatás során a rendőrök felismerték keresett volt kollégájukat. Kiderült, hogy T. János Hódmezővásárhelyen bujkált mindvégig, csak éppen megváltoztatta külsejét, parókát hordott, és hamis útlevéllel igazolta magát.

A másfél évig tartó nyomozás felderítette, hogy a magánszemélyekkel szembeni 40 millió forintos tartozás mellett további 37 millió forint hiányzik a kft. kasszájából, valamint 20 millió forintot tesz ki a férfi állami köztartozása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!