Kövér László: A labdarúgás is kultúránk része

országgyűlés csapat
Az Országgyűlés csapata Ankarában, ahol a Török Nagy Nemzetgyűlés labdarúgó-csapatával játszott mérkőzést 2024. október 18-án.
Fotó: MTI/Országgyűlés Sajtóirodája
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés csapatának és a Török Nagy Nemzetgyűlés labdarúgó-csapatának mérkőzésével ért véget Ankarában a magyar parlamenti delegáció programja - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közleményben idézték az Országgyűlés elnökét, aki a hivatalos törökországi látogatást úgy összegezte: 

a diplomáciai kapcsolataink századik évére meghirdetett magyar-török kulturális évad keretében nemcsak fontos tárgyalásokat folytattak, hanem részük volt kulturális programokban is Ankarában és Isztambulban. 

A labdarúgás is kultúránk része - hangsúlyozta Kövér László a hetedik alkalommal megrendezett török-magyar parlamenti mérkőzést követően, amelyet ezúttal a házigazdák nyertek meg 2-0-ra. 

A házelnök az Országgyűlés labdarúgó csapata nevében egy teqball asztalt ajándékozott a Török Nagy Nemzetgyűlési Sportklubnak. 

A két csapat játékosai a pályán egyperces néma csenddel adóztak a csütörtökön elhunyt országgyűlési képviselő, nemzetpolitikai államtitkár Potápi Árpád János emléke előtt 

- áll a közleményben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!