A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A számvevőszék vizsgálja meg, hogy az SZDSZ finanszírozásával kapcsolatban nyilvánosságra került iratok szükségessé tesznek-e egy új ellenőrzést a pártnál - kérte a Parlament számvevőszéki bizottság fideszes elnöke. Az ÁSZ idén már átvizsgálta az SZDSZ tavalyi és tavalyelőtti gazdálkodását, amelyet kisebb szabálytalanságokat leszámítva megfelelőnek talált.
Vágólapra másolva!

A parlament számvevőszéki bizottsága felkéri az Állami Számvevőszéket (ÁSZ): vizsgálja meg, hogy az SZDSZ finanszírozásával és éves pénzügyi beszámolóival kapcsolatban a közelmúltban nyilvánosságra került dokumentumok szükségessé tesznek-e egy új ellenőrzést a pártnál - mondta a testület fideszes elnöke, Kósa Lajos a távirati irodának.

Mint ismert, Horváth Béla kisgazda képviselő - miután mérleghamisítással, a párttörvény megsértésével vádolta november eleji sajtótájékoztatóján az SZDSZ-t - arra kérte az Országgyűlés Számvevőszéki Bizottságának elnökét, hogy a testület következő ülésén soron kívül tűzze napirendre az SZDSZ körül kialakult helyzet vizsgálatát, és kérje fel az Állami Számvevőszéket, végezzen pótellenőrzést az SZDSZ gazdálkodásában. Kósa Lajos elmondta: a számvevőszék várhatóan két hét múlva ad választ a parlamenti testület felkérésével kapcsolatban.

Már két hete foglalkozik a számvevőszék a kisgazda képviselő által benyújtott dokumentumokkal. Az ÁSZ idén egyébként már átvizsgálta az SZDSZ tavalyi és tavalyelőtti gazdálkodását, amelyet kisebb szabálytalanságokat leszámítva megfelelőnek talált.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!