A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Májusi választásokat javasol az MSZP<BR/>

Vágólapra másolva!
Elkészültek azok a választási vitaanyagok, amelyek segítségével az MSZP elkészíti választási programját. A szocialista párt elnöksége január végére javasolja a programról és az országos listáról határozó kongresszus összehívását, s azt kezdeményezik, hogy az államfő ne változtasson az országgyűlési választások eddig megszokott, májusi időpontján.
Vágólapra másolva!

Az ellenzék egyik alkotmányos feladata a kormány szembesítése a tényekkel, a másik pedig az, hogy alternatívát mutasson be a választóknak - jelentette ki Kovács László pártelnök az MSZP szakmai kabineteinek vitairatait ismertetve. A politikus szerint a kormány nem tudja cáfolni az MSZP szakmai bírálatait. A pártelnök közölte: szakmai vitaanyagaik részletes álláspontot fogalmaznak meg az egyes szakterületeken kívánatosnak tartott változtatásokról, s ezekre alapozva készül majd el választási-, illetve kormányprogramjuk.
Vojnik Mária, az egészségügyi kabinet tagja a vitaanyagról elmondta: beszámolnak arról, milyen állapotban veszi át a következő kormány az egészségügyet, illetve mit tervez tenni az MSZP a problémák orvoslására. Németh Imre, az agrárkabinet vezetője kijelentette: gyökeres változtatásra van szükség az agrár- és vidékfejlesztési politikában, mivel az Orbán-kormány csak mélyítette az ágazat válságát. Hozzátette: három-négy éven belül megtízszereznék a termelők eredményszintjét. Hiller István, az oktatási kabinet vezetője szerint az utóbbi években jelentősen csökkent a felsőoktatás színvonala, a diploma értéke. Jelentős infrastrukturális beruházásokat, illetve a három éve változatlan összegű hallgatói normatíva harmincszázalékos emelését kívánják elérni - hangsúlyozta.
Akar László, a gazdasági kabinet titkára kifejtette: céljuk az 5-6 százalékos éves gazdasági növekedés elérése, amelynek eredményeképpen a következő ciklusban 1400 milliárd forint többletbevétel keletkezne. A szocialisták öt százalék alatt kívánják tartani az inflációt - tette hozzá.
Kovács László bejelentette: a z elnökség kezdeményezi, hogy az országos választmány január 26-ára hívja össze a választási programról és az országos listáról határozó kongresszust. Azt javasolják Mádl Ferenc köztársasági elnöknek, hogy ne változtasson az eddigi gyakorlaton, s a 2002-es országgyűlési választásokat májusra írja ki.

Nyílt levélben fordult Áder Jánoshoz a szocialista Keller László és Tóth András, azt sérelmezve, hogy a házelnök nem küldte ki a képviselőknek a miniszterelnök felelősségét megállapító határozati javaslatukat, amelyet, az MSZP és az SZDSZ által alkotott részvizsgáló-bizottságok fogalmaztak meg. Ebben megállapították Orbán Viktor kormányfő felelősségét az agrártárcánál korábban előfordult törvénytelenségek miatt. Mint ismert, a koalíciós többség leszavazta a vizsgálóbizottság megalakítását az ügyben. Áder János jelenleg Zágrábban tartózkodik, a képviselők nyílt levelét nem olvasta, így arra nem tud válaszolni - közölte lapunkkal Altorjai Anita, a házelnök sajtófőnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!