A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Székely szerint az ellene vallók hazudnak

Vágólapra másolva!
Hamis tanúzással gyanúsította meg a hivatali vesztegetéssel vádolt Székely Zoltán országgyűlési képviselő az ellene valló tanúkat. Erre azután került sor, hogy Emőd polgármestere a büntetőperben azt állította, hogy a képviselő mintegy 130 millió forintot, az állami támogatás 30 százalékát követelte, hogy a település megkapja a pénzt a csatornaépítéshez. A vádlott továbbra is mindent tagad.
Vágólapra másolva!

Székely Zoltán, volt kisgazda képviselő heves kirohanást intézett a bíróság előtt az ellene valló tanúk ellen. Közölte, hogy hamisan tanúskodnak, mindenféle bizonyíték nélkül vádolják őt, össze-vissza beszélnek az ellene valló falusi polgármesterek, akik - szerinte - milliárdos csatornaépítési beruházások során visszaéléseket követtek el, közpénzek elherdálásával gyanúsíthatók - állította Székely.

Mindezt azután közölte a vádlott, hogy Emőd polgármestere, Lehóczki István szerdán tanúkénti meghallgatása során elmondta, hogy Székely Zoltán a település csatornázásához kért 464 millió forintos állami támogatás 30 százalékát követelte, továbbá azt, hogy a munkálatok felét az általa megjelölt Csőszer Rt. végezze.

Székely akkoriban ugyanis az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának úgynevezett kac-albizottságát vezette, amely a költségvetés környzetevédelmi alap célelőrányzatnak kiadásait ellenőrizte. Ugyancsak ő volt a közbeszerzési vizsgálóbizottság elnöke, így módja volt vizsgálatokat elrendelni.

Lehóczki István szerint Székely Zoltán megkérte, hogy utazzon Budapestre és találkozzanak. Egy presszóban négyszemközt tárgyaltak és a polgármester szerint ekkor közölte Székely a követeléseit. A tárgyaláson a képviselő tagadta az elhangzottakat. Azt állítja, hogy erre a találkozóra egyáltalán nem került sor. Azt mindketten egyformán állítják, hogy együtt ebédeltek a Csőszer Rt. képviselőjével, de az ezt megelőző tárgyalásról csak Lehóczki beszélt.

Székely Zoltán ismételten azzal védekezett, hogy pénzügyileg is lehetetlen lenne arra kérni egy polgármestert, hogy az államtól az önkormányzat számlájára utalt pénzből felvegyen egy ekkora összeget.

[origo]

Korábban:

Székely a bírósági ítéletig előzetesben marad
(2001. december 10.)

Eredménytelen szembesítés a Székely-ügyben
(2001. december 7.)

Székely Zoltán menedékjogot kért az USA-tól
(2001. november 29.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!