Még nincs vádemelési javaslat a fehérvári maffiaügyben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Legfőbb Ügyészség szóvivője az [origo]-nak cáfolta, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal befejezte a nyomozást a székesfehérvári maffiaügyben.

A tv2 hírműsorában elhangzott, hogy az ügyben a Központi Ügyészségi Nyomozó hivatal befejezte a nyomozást és 22 személy ellen vádemelési javaslatot tesz. A szóvivő a kereskedelmi csatornának ezt az információt sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudta.

A tv2 értesülése szerint az ügyészség 22 gyanúsított - köztük rendőrök, ügyvédek és ügyészségi dolgozók - ellen tesz vádemelési javaslatot. Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az [origo]-nak elmondta: nincs semmilyen fejlemény az ügyben, amit meg tudna osztani a közvéleménnyel. Hozzátette, hogy még a nyomozás sem zárult le.

A Székesfehérváron eltussolt büntetőügyek és félrevezetett nyomozások ügyében június 19-én indított nyílt nyomozást a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal, miután operatív akciót követően az igazságszolgáltatásba szivárgott bűnözői körről szereztek információt. A tíz éve példátlan esetről Polt Péter legfőbb ügyész és Orbán Péter altábornagy, országos rendőrfőkapitány számolt be. Arról azonban, hogy az eset miért példátlan, államtitokra hivatkozva hallgatnak a hatóságok. A Legfőbb Ügyészség csak annyit árult el, hogy a gyanúsítottak szervezett bűnözői csoportok elleni akciókat hiúsítottak meg, ezekkel összefüggő információkat adtak ki, illetve dezinformálták a hatóságokat a bűnözők tevékenységéről.

Korábban:

Új gyanúsítottak a székesfehérvári maffiaügyben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről