Leváltották a fenékpusztai lövöldöző ügyvédjét

Vágólapra másolva!
A Keszthelyi Városi Bíróság szerdán leváltotta Paróczai Csaba eddigi ügyvédjét, Papp Gézát, és másik védőt rendelt ki a fenékpusztai festményrongálásként elhíresült ügy szerdai tárgyalására. A szerinte alkotmánysértő döntés miatt Papp Géza ügyvéd elhagyta a tárgyalótermet. Erre a bírónő 50 ezer forint rendbírsággal sújtotta, mert a védő engedély nélkül távozott.
Vágólapra másolva!

Paróczait kulturális javak körébe tartozó tárgyak megsemmisítő rongálásával vádolják: Skultéti Sándor környezetvédelmi államtitkár születésnapi partiján szétlőtte Somogyi Győző egyik festményét.

"Paróczai Csabának van meghatalmazott ügyvédje, és az én vagyok"- mondta a Blikknek a védő. "A bírónő a döntését a büntetőeljárás-jogi törvénnyel és azzal magyarázta, hogy védencem két esetben nem jelent meg a tárgyaláson. Hozzáteszem, igazoltan: először kórházban, aztán orvosi igazolással voltam távol. Én viszont mindig jelen voltam."- mondta az ügyvéd.

A meghatalmazott ügyvéd fegyelmi eljárást kezdeményez a bírónő elken, polgári peres eljárást a Zala Megyei Bíróság ellen, és kártérítésre is igényt tart.

Bánáti János, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke elmondta: a bíró nem rendelhet ki ügyvédet olyan vádlotthoz, akinek már van meghatalmazott védője. Azt azonban alaposan meg kell vizsgálni, hogy mikor jelölte ki a bíró az új védőt- mondta Bánáti.

Korábban:

Fegyelmi eljárás indul a fenékpusztai lövöldözés miatt

27 milliót nyert a fenékpusztai lövöldöző

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről