A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Távozik a Szombathelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke

Vágólapra másolva!
Lemondott a Szombathelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöki tisztéről Forgács Zója, aki távozását azzal indokolja, hogy a helyi önkormányzattól nem kapott elegendő támogatást kilakoltatott cigány családok ügyének rendezésében.
Vágólapra másolva!

A távozó elnök elmondása szerint azért válik meg tisztségétől, mert úgy érzi, igaztalan bírálatok érik egy önkényes lakásfoglalás nyomán a napokban kilakoltatott cigány család részéről, az önkormányzat pedig nem nyújt a működésükhöz olyan segítséget, amellyel munkájuk eredményes lehetne.

A pénteken kilakoltatott roma család védelmében hétfőn egy húsz tagú csoport demonstrációt rendezett a szombathelyi városháza előtt, a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke azonban - mint hangoztatta - sem a demonstrálók céljaival, sem pedig módszereikkel nem ért egyet.

- Minden tőlem telhetőt megtettem a kilakoltatott család érdekében, de sajnos törvénytelenséget követtek el, az önkényes lakásfoglalással évekre elveszítették annak lehetőségét, hogy önkormányzati bérlakást kaphassanak; az önkormányzatnak azonban legalább szükséglakást, vagy átmeneti szállást kellett volna számukra biztosítani - tette hozzá.

Mint elmondta, az elmúlt egy évben több mint hatvan romát juttattak valamilyen munkához, beindítottak egy jól működő közmunka programot, együttműködési megállapodást kötöttek több, a városban működő szervezettel, igyekeztek a romák érdekében jó kapcsolatokat kialakítani.

Tájékoztatása szerint a napokban kilakoltatott család feltörte a Szombathelyi Cigány Önkormányzat hivatali helyiségének ajtaját, és tiltakozása ellenére beköltözött oda. - A kisebbségi önkormányzat nem alkalmas arra, hogy ott egy család lakjon, hiszen a hivatal így nem tud működni, az ingyenes jogsegélyszolgálat ügyvédje sem tudja fogadni az ügyfeleit - mondta Forgács Zója.

Korábban:

Kilakoltatott roma család tüntetett Szombathelyen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!