A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNHungary
09:00CselgáncsItaly-Hungary
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Pénzbüntetés a betegben hagyott tűért

Vágólapra másolva!
A szakértők szerint nem azért halt meg egy csecsemő négy évvel ezelőtt, mert az őt operáló sebész a testében felejtett egy tűt. Az orvost kedden jogerősen félmillió forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság.
Vágólapra másolva!

Helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság az első fokú ítéletet Szécsi János ügyében, aki a vád szerint az általa operált gyermek szívében felejtett egy tűt. Kasza Ferenc, a megyei bíróság elnökhelyettese az [origo]-nak elmondta, hogy az ítélet 500 ezer forint pénzbírság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Szécsi János, a Szegedi Orvostudományi Egyetem egykori orvosa 1998-ban operált meg egy szívrendellenességgel született csecsemőt, akinek a műtét befejezése után a szívében hagyott egy 1 centiméteres hajlított tűt, 3 centiméter hosszú cérnadarabbal együtt. A gyerek a műtét után röviddel meghalt.

Első fokon a szegedi városi bíróság hozott ítéletet a sebész ügyében, ez ellen azonban a vádlott és védője fellebbeztek. A bíróság azt állapította meg a szakértői vélemények alapján, hogy a műtétet a szakmai szabályoknak megfelelően végezte az orvos, de nem volt elég körültekintő és figyelmes. Az orvos szakértők szerint a tű bentfelejtése és a halál beállta között nem volt okozati összefüggés.

Szécsi nem ismerte el bűnösségét, állítása szerint nem hagyott tűt a gyermek szívében, ha a boncolásnál tűt találtak a gyerek testében, azt utólag rakták oda, hogy ezzel elérjék az elbocsátását.

Könyvajánlat:

ORVOSI MŰHIBA PEREK

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!