A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem maradhat Terry Blacknél Danika

Vágólapra másolva!
Jogtalanul tartja magánál Danikát Terry Black, ezért a bírósági döntés jogerőre emelkedésétől számított három napon belül át kell adnia a kisfiút a tatabányai jegyzőnek - határozott hétfőn a bíróság. A hétfői határozat nem jogerős. Terry Black ügyvédje közölte: fellebbeznek a határozat ellen, és hamarosan Danika nagymamája is pert indít annak érdekében, hogy a transzvesztita művésznél maradhasson unokája.
Vágólapra másolva!

Jogtalanul tartja magánál Danikát Terry Black, ezért a bírósági döntés jogerőre emelkedésétől számított három napon belül át kell adnia a kisfiút a tatabányai jegyzőnek - áll a Pesti Központi Kerületi Bíróság határozatában. A bíróság hétfői határozata nem jogerős.

A pert Danikának a XVI. kerületi gyámhivatal által kinevezett gyámja indította, a beavatkozó VIII. kerületi gyámhivatallal együtt azért, hogy a transzvesztita művésztől a kisfiú kerüljön átmeneti elhelyezésbe. A gyám elsősorban arra hivatkozott, hogy Terry Blacknél a gyerek érdeke és jogai sérülhetnek. Ezt az előadóművész ügyvédje visszautasította, és bizonyítási eljárást javasolt, amelyben meghallgatták volna a Danikával foglalkozó gyermekorvost és a védőnőt is. A bíróság úgy döntött, hogy mellőzi a bizonyítási eljárást.

Mester Csaba, Terry Black ügyvédje közölte: fellebbeznek a döntés ellen. A gyám keresetének elutasítását fogják kérni, és azt, hogy a másodfokú bíróság a gyerek valós érdekeit és jogait vegye figyelembe. Az ügyvéd a tárgyaláson is az eljárás megszüntetését kérte, mert értelmezése szerint a családjogi törvény csak a szülőnek és a gyámhivatalnak ad lehetőséget arra, hogy ilyen ügyben pert indítson. A bíróság szerint viszont a gyámnak ugyanolyan jogai vannak, mint a szülőnek.

Terry Black azt mondta a tárgyalás után, hogy élete árán is megvédi azt a kisfiút, akit néhány napos kora óta nevel. Hamarosan Danika nagymamája is pert indít annak érdekében, hogy a transzvesztita művésznél maradhasson unokája - mondta Mester Csaba.

A XVI. kerületi gyámhivatal tavaly decemberben rendelte el, hogy kerüljön átmeneti elhelyezésbe a Terry Black által október óta nevelt kisfiú. Terry Black nem adta oda a kisbabát a határozatot végrehajtó piliscsévi jegyzőnek, aki később elfogultságot jelentett be az ügyben. Ezután a tatabányai jegyzőhöz került az ügy, aki azt mondta, nem hajlandó addig intézkedni, amíg le nem zárul a folyamatban levő per.

A tatabányai jegyző a döntés után az [origo]-nak azt mondta, hogy amint a bírósági határozat jogerőre emelkedik, átveszi Terry Blacktől a babát, aki a kijelölt gyámhoz, majd nevelőszülőkhöz kerül. Terry Blacknek három napja lesz, hogy önként átadja a gyereket, ha ezt mégsem tenné meg, a tatabányai gyámhatósági csoport veszi el tőle - mondta. Az ítélet azonban egyelőre nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!