A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Közlekedés - vasárnap

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Tömegközlekedés

Rákoshegyen a Ferihegyi úti vasúti átjárót felújítás miatt lezárták hétfőn estig. A 98-as autóbuszok mindkét irányban terelőúton - a Táncsics Mihály utcai átjárón keresztül - közlekednek hétfőn üzemzárásig.

A szentendrei és a gödöllői HÉV vonalán a hétvégeken és a munkaszüneti napokon mostantól a nyári hétvégi menetrend szerint járnak a vonatok.

Szombat délutánonként a 9-es autóbuszok és a 83-as trolibuszok egyenletesebben, tehát egymáshoz hangoltan járnak a Kálvin tér és az Orczy tér között. A 9-es autóbusz mindennap tovább jár, az utolsó 23.25 órakor indul a Deák tértől.

Tekintettel az új Nemzeti Színház megnyitására minden este hosszabb ideig jár a 2-es villamos. Így a színház melletti Vágóhíd utcai megállóból a Jászai Mari tér felé 23.46 órakor, míg a Vágóhíd végállomásra 0.18 órakor indul az utolsó villamos. Szintén a Nemzeti Színház látogatóinak éjszakai közlekedését segíti még a 31É és a 179É jelzésű éjszakai járat, mely megáll a Soroksári úton a Haller utcánál és a Vágóhíd utcánál.

A Sikló április 8-12-ig nem üzemel, így a Dísz térre a 16-os autóbusszal lehet feljutni.

Forgalomkorlátozások

A Városligeten átvezető Kós Károly sétányt ma este 8 óráig lezárták a járműforgalom elől. Az M3-as autópályát a Hungária körút felől lehet elérni.

A hétvégi választás miatt a szavazóhelységek közelében megállási tilalmakra kell számítani: így többek között 8-án 6 óráig a XII. kerületben a Böszörményi út 23-25. előtti parkolóban, a Kiss János altábornagy utcában a Böszörményi út és a Margaréta utca között, valamint a Margaréta téren körben.

Szintén tilos parkolni vasárnap reggel 6 órától 8-án reggel 6 óráig a II., Kis Rókus utcában a Fény utca és a Marczibányi tér között.

A Budakeszi úton a Jánoshegyi út és az Irén utca között közműépítést kezdtek, emiatt mindkét irányban leszűkítették a forgalmi sávokat. Szintén a II. kerületben a Labanc utat lezárták a Budakeszi út és a Kuruclesi út között útépítés miatt. Kerülni a Budakeszi út felé lehet.

A Kuruclesi úton útépítés kezdődött, ezért az utat félszélességben lezárták és egyúttal egyirányúsították is a Budakeszi úttól a Hűvösvölgyi út felé.

A Lövőház utcában a Széna tér után a külső sávot építkezés miatt egy szakaszon elkerítették. A Törökvész úton a Pusztaszeri út után felfelé a fél útpályát lezárták, át kell térni a szembejövők oldalára.

A Bécsi úton a Pomázi út előtt (a temető mellett) egy hosszabb szakaszon lezárták a befelé vezető oldalt, a másik oldalon irányonként egy sávban halad a forgalom. A Bojtár utcánál a kifelé haladók a benzinkúthoz és a kereskedőházhoz nem tudnak balra bekanyarodni.

A Kiscelli utcánál a befelé vezető külső sávot bontották fel, illetve a Kiscelli utcát félszélességben lezárták.

A XI., Bogdánfy utcában szakaszosan lezárják a Petőfi híd felé vezető külső sávot. A Mányoki utat a Mészöly utca és az Orlay utca között lezárták. A Ménesi út felé kell kerülőt tenni. A Hunyadi János úton az Építész utcánál a kifelé vezető oldalon sávlezárás lassítja a haladást. A Galvani utcában a Fehérvári út után a Szerémi út felé vezető oldalon jelentősen leszűkül az útpálya.

A Sáfrány utcában a Kisbér utcánál felbontották a kifelé vezető sávot. Irányonként váltakozva haladhat át a forgalom.

A Belvárosban a Deák Ferenc téren a Bárczy István utca előtt az Astoria felé vezető oldalon jelentősen leszűkül az útpálya: csak a két belső sáv járható.

A Dózsa György úton a Szondi utca után a Hősök tere felé vezető középső sávot elkerítették a járműforgalom elől.

A Józsefvárosban a Vajda Péter utcában az Orczy út és a Bláthy Ottó utca között irányonként csak egy sáv szabad.

Újpesten a Fóti úton az Attila utcánál egy hosszabb szakaszon váltakozó irányú a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz. A Baross utcában útépítés miatt a Fóti úttól csak a Semmelweis utca felé közlekedhetnek, a 30-as, a 47-es és a 147-es autóbuszok terelőúton járnak.

Kőbányán az Újhegyi utat a Kozma utcától a Maglódi út felé egyirányúsították. A Kada utcát a Maglódi út és a Sörgyár utca között lezárták, mert felújítják a csatornát. Ezért a gyors 85-ös és a 95-ös autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon járnak.

A XVI. kerületi Mátyás király utcában csatornát építenek, ezért a gyors 44-es, a 144-es, a 192-es autóbusz, valamint az éjszakai 144-es járat is a Rákosi út - Párta utca - Csömöri út módosított útvonalon viszi az utasokat.

A Gubacsi hídon karbantartási munkákat végeznek. A fél útpályát lezárják, a váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök irányítják délután 4 óráig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!