Népbetegség Magyarországon a merevedési zavar

Vágólapra másolva!
Első alkalommal végzett a magyarok szexuális szokásairól átfogó reprezentatív felmérést az ELTE Pszichológiai Intézete és a Marketing Centrum. A januári kutatás észak-kelet magyarországi régióra vonatkozó adatait szombaton mutatták be a Debreceni Akadémiai Bizottság székházában.
Vágólapra másolva!

Az Abbott-jelentés néven publikált kutatás szerint a felnőtt magyar férfiak 47 százaléka küzd különböző szexuális problémákkal, ám mindössze 9 százalékuk kér segítséget orvostól, pszichológustól, vagy akár csak a partnerétől. A legáltalánosabb probléma a merevedési zavar, amely a magyar férfiak 10 százalékát, mintegy 400 ezer embert érint komolyabban, további 600 ezren részleges merevedési zavarral küzdenek - mondta Nyáry Krisztián, a Marketing Centrum Országos Piackutató Intézet kommunikációs igazgatója.

A felmérést Észak-Kelet Magyarország négy megyéjében - Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves - végezték.

A sajtótájékoztatót követően rendezett "Új lehetőség a férfiak szexuális zavarainak kezelésére" című konferencián szó volt az új, "piros tablettaként" emlegetett gyógyszerről, amely a merevedési zavarok kezelésének legújabb gyógymódját jelentheti. Az Abbott Magyarország munkatársa, Terján Éva reményét fejezte ki, hogy hamarosan a magyar társadalombiztosítás is támogatja majd a gyógyszert, mivel szerinte népbetegség méretű problémáról van szó. Példakánt említette, hogy Írországban a rászoruló férfiak havonta négy tablettához ingyen juthatnak hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről