Megvan a móri rablók DNS-mintája

Vágólapra másolva!
A móri bankban felvett minták alapján a rendőrség birtokában van mindkét rabló DNS-mintája. A DNS-minták alapján bizonyítható lesz, hogy ki húzta meg a ravaszt a móri bankfiókban - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!

Elkészültek a szakvélemények azokról a hajmintákról, anyagmaradványokról és egyéb nyomokról, amelyeket a rendőrség a móri vérengzés után vett fel a bankban. Ezek alapján a rendőrség birtokában vannak a rablók DNS-mintái. A DNS-minták alapján bizonyítható lesz, hogy ki húzta meg a ravaszt a móri bankfiókban - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Minden ember DNS-ében ugyanis jellemző, egyedi mintázatok vannak, amelynek alapján nagy biztonsággal azonosíthatók az egyes személyek. DNS-vizsgálat elvégzéséhez pedig elegendő lehet akár egy, a helyszínen talált sejt vagy sejttörmelék is, mivel a DNS-molekulák szervezetünk minden sejtjében megtalálhatók.

A rendőrség egyelőre nem zárja ki, hogy az egyik rabló külföldi, de nincs konkrét külföldi személy, akire gyanakodnának. Garamavölgyi László cáfolta azt az információt, hogy a rablással összefüggésbe hozott F. Róbert Szlovákiában volt a bankrablás idején. Valóban voltak olyanok, akik F. Róbertet vélték látni Szlovákiában, de azóta már kiderült, hogy nem ő volt az - mondta Garamvölgyi.

Korábban:

Horváth Szilárd nem árulja el alibijét

Külföldi lehet a bankrablás egyik elkövetője

Ajánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról

Fórum:

Hat halott egy móri bankrablásnál

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről