Lehazaárulózták a Parlament előtt Medgyessyéket

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés előtt 100 ember tüntet az országgyűlési szavazatok újraszámlálásáért. Míg a szónokok választási csalásról beszéltek, a Parlamentbe igyekvő szocialista képviselőket "hazaárulók, gyilkosok!" kiáltással riogatták a demonstrálók.
Vágólapra másolva!

A tüntetést a Lelkiismeret'88 nevű civil szervezet kezdeményezte, a szavazatok újraszámlálása érdekében. A szervezők a MIÉP-pel egyetértésben nem fogadják el a választások végeredményét, mert szerintük a baloldali pártok elcsalták a voksolást. A demonstráción Wittner Mária és Ábrahám Dezső az '56-os forradalmárok nevében szólaltak fel, Kocsis Imre pedig a Lelkiismeret'88 vezetőjeként. A felszólalók az 1947-es választási csalásokhoz hasonlították a 2002-es voksolást. A tüntetést a nemzeti ellenállás napjának nevezték el, és a résztvevők kijelentették, nem ismerik majd el a Medgyessy- kormányt, mert megválasztása szerintük nem lesz legitim. A szervezők aláírásgyűjtésbe kezdtek a szavazatok újraszámlálása érdekében.

A Legfelesőbb Bíróság és az Országos Választási Bizottság korábban sok csalással kapcsolatos bejelentést megvizsgált, de a választásokat tisztának tartották, és a végeredmény már hivatalossá vált. A választások eredményét az összes parlamenti párt elismeri, egyedül a törvényhozáson kívül rekedt MIÉP nem fogadja el.

A tüntetők az MSZP képviselői ellen fordultak, amikor a szocialista frakció tagjai együtt, Medgyessy Péter vezetésével léptek be a Parlamentbe, hogy részt vegyenek az Országgyűlés alakuló ülésén. "Gyilkosok, Hazaárulók, Csalók!" kiabálták dühösen a képviselők felé. A képviselőket rendőrök választották el a tüntetőktől.

Ajánlat:

Videofelvétel a tüntetőkről
(3,5 MByte, 51 mp)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről