A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elfogadta az Országgyűlés a kormányzati struktúrát

Vágólapra másolva!
Elfogadta a Parlament az új kormányzati szerkezetet, azaz a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényt. Ezek alapján felállhat az új kormány.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal ezelőtt szavazott az Országgyűlés az MSZP és az SZDSZ javaslatáról, amely szerint felállhat az új kormányzati struktúra. E szerint 14 minisztérium (valamint a Miniszterelnöki Hivatal) irányítja majd az országot a miniszterelnök felügyeletével.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy véli, hogy a következő kormány a stabilitást, az átláthatóságot, a felelős gazdálkodást testesíti majd meg, eköré építik az új kormányzati struktúrát. A kormányzati struktúrát tartalmazó, a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslatot ismertetve Lendvai hangsúlyozta, hogy kizárólag azokon a helyeken változtatnak, ahol feltétlenül szükséges. Az MSZP javaslata nem növeli a minisztériumok számát.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióigazgatója szerint az új kormány-szerkezet az SZDSZ és az MSZP osztozkodásának az eredménye. Úgy véli, hogy az igazi vezetésből kikerült kádereket az államtitkári, kormánybiztosi és egyéb posztokkal akarják kárpótolni. A Miniszterelnöki Hivatallal kapcsolatban feltételezi, hogy az MSZP az SZDSZ minisztériumainak az árnyékkormányát akarja létrehozni a tárcán belül.

Korábban

Vita a Házban a tárcákról

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!