120 ezret kapott a haletető a Millenárisban

Vágólapra másolva!
Az eddig ismert dokumentumok alapján súlyosan pazarlónak nevezte a Millenáris Kht. Működését Mizsei Zsuzsa, a szervezet frissen kinevezett ügyvezetője, aki Gál J. Zoltán kormányszóvivő társaságában nyitotta meg kétnapos kényszerszünet után a millenniumi kiállítást. Az új vezető megerősítette: a kormányzat nem adja el a Millenáris Parkot.
Vágólapra másolva!

"Utánunk a vízözön..." Ez a felelőtlen magatartás jellemezte a Fidesz-kormányt a választási veresége után - mondta Gál J. Zoltán a millenniumi kiállítás tegnapi (újra)megnyitásán. A Millenáris Kht.-nál 15 milliárdot költöttek el, mégis anyagi nehézségek támadtak. Magas végkielégítéssel leváltották az ügyvezetőt, és nem gondoskodtak az utódjáról, aki a folyamatos működést biztosíthatta volna. A kormányszóvivő szerint az erkölcsi felelősség a leköszönő kormányt terheli. Gál megerősítette: a Millenáris Park építésére és a kiállítás létrehozására összesen 15 milliárdot áldozott az előző kabinet, melyet egy zűrzavaros, bonyolult céghálóban költöttek el. Az új ügyvezető feladatai között kiemelte: ki kell derítenie a 15 milliárd útját, hova került az összeg nagy része, és fel kell tárni a közpénz kedvezményezettjeit. Mizsei Zsuzsa elmondta: eddigi ismeretei szerint is több száz millió forinttal olcsóbban üzemeltethető az intézmény, mint korábban. A pénzszórást rövid időn belül megszüntetik, minden alvállalkozói szerződést felülvizsgálnak. Ahol szükséges, közbeszerzési pályázatot írnak ki. Ez arra a stúdióra is vonatkozik, amelyet közpénzen építettek, de Wermer András érdekeltségébe tartozó cégek használták.

Mizsei szerint pazarló gazdálkodás folyt az intézményben. Példaként említette, hogy a halak etetésével megbízott alkalmazott havi 120 ezer forintos fizetését, meg hogy a főnököknek nem kellett fizetniük a házi étteremben, de azt is felvetette, hogy miért nem fért bele szellőztető és fűtő rendszer kialakítása a kiállítás 8 milliárd forintos keretébe. Gál és Mizsei egybehangzóan állította, hogy a Millenáris Park eladására nem kerül sor. Az új kormány egyben tartja az épületegyüttest, és a nemzeti kultúra központjává akarja fejleszteni. Ezzel áthúzzák azokat a számításokat, hogy az állami milliárdokért megépített objektum olcsón magánkézbe kerüljön.

Korábban:

KDNP-s politikus a Millenáris Park élén

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről