A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter távollétében Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatal vezetője hozhat halaszthatatlan kérdésekben döntést - rendelkezett a kormány. A miniszterelnök-helyettes ettől függetlenül továbbra is egyeztet a kormányfővel, mégha szabadságon is van . Az új rendszerben a minisztereknek is kölcsönös helyettesítési tervet készítettek.
Vágólapra másolva!

Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatal vezetője lett Medgyessy Péter helyettese, döntött a kormány. A miniszterelnöki rendelet szerint a miniszterelnök-helyettes a kormányfő távollétében hozhat halaszthatatlan ügyekben döntést. Ez vonatkozik a kormányfő külföldi útjaira vagy szabadságára is. Kiss Elemér a döntéshozatalról szólva azt mondta, hogy nem csak személyesen lehet komolyabb kérdésekben egyeztetni a miniszterelnökkel.

A rendelet a miniszterek helyettesítésével is foglalkozik: kölcsönösen helyettesíti egymást a belügyminiszter és az igazságügy-miniszter, továbbá a honvédelmi miniszter és a külügyminiszter, az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter, valamint a gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter, valamint a pénzügyminiszter, a gazdasági és közlekedési miniszter, az informatikai és hírközlési miniszter, az oktatási miniszter és a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési tárcát a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter viheti adott esetben, a nemzeti kulturális örökség miniszterét pedig a gyermek-, ifjúsági és sportminiszter helyettesíti.

A MeH első emberét, Kiss Elemért a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatos feladatkörében Tóth András politikai államtitkár helyettesíti. A kancelláriaminiszter távollétében a jogköröket a kormányfő gyakorolja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!