A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Tűzszünet az EU-vitában a parlamentben

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét vitáihoz képest teljesen nyugodt egyeztetés zajlott az EU-nagybizottság csütörtöki, alakuló ülése előtti egyeztetésen. Mind a négy parlamenti párt egyetértett a csatlakozás fontosságát, az alkotmánymódosítás szükségességét és a népszavazást illetően. Csütörtökön ezekről a kérdésekről nyilatkozatot fogadnak el.
Vágólapra másolva!

Kovács László külügyminiszter az egyeztetést követően elmondta: a Fidesz javaslatára kibővítik a Külügyminisztérium által előkészített nyilatkozatot. E szerint a dokumentumban kitérnek arra is, hogy mi a csatlakozás célja, mire kell törekedni a felkészülés során és milyen stratégiát kell követni.

Szájer József, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kormányoldal támogatja módosító javaslataikat. Bár a mostani egyeztetésen teljes volt az egyetértés, Szájer szerint a napok óta tartó intenzív vita továbbra sem fog csitulni. Továbbra is úgy vélik - mondta -, hogy a sikeres csatlakozáshoz meg kell teremteni a feltételeket.

Az egyeztetésen nem kerültek szóba Orbán Viktor volt miniszterelnök EU-csatlakozással kapcsolatos nyilatkozatai.

Az EU-nagybizottság tagja lesz a miniszterelnök, a külügyminiszter, a házelnök, az EU- és a külügyi bizottság elnöke, valamint a frakcióvezetők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!