A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az MSZP tagadja a politikai tisztogatást

Vágólapra másolva!
Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a parlament keddi ülésén tagadta az ellenzék vádját, miszerint politikai tisztogatás történt volna a kistérségi megbízottak pályáztatása során. A kormányszóvivő az [origo]-nak megerősítette, a miniszterelnök személyesen is tájékozódik az ügyben.
Vágólapra másolva!

Az európai uniós pályázatokon résztvevő vállalkozókat segítő kistérségi megbízottak pályáztatását több kritika is érte az utóbbi hetekben. Az Országgyűlés keddi ülésén a fideszes Balsay István interpellációjában azt állította, politikai tisztogatás történt, amikor az új kormány pályáztatás útján lecserélte az előző vezetés által kinevezett kistérségi megbízottak túlnyomó részét. Kiss Elemér tagadta, hogy tisztogatás történt volna, és emlékeztetett arra, hogy míg az Orbán-kormány pályáztatás nélkül nevezte ki a megbízottakat, addig az új kormány pályázat során választotta ki a megfelelő személyeket. A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy mivel a megbízottak mandátuma egyelőre csak az év végéig szól, csak azok a megbízottak maradnak a posztjukon, akik megfelelő munkát végeznek.

A Népszabadság információi szerint a kistérségi megbízottak kiválasztását nem csupán az ellenzék, hanem az Európai Unió szakértői is kritikus szemmel nézték. A napilap közölte,Pásztón az MSZP irodavezetője, Sátoraljaújhelyen a szocialisták helyi hetilapjának egyik vezetője, Szombathelyen a szocialisták fotósa, Jánoshalmán a helyi MSZP-elnök fia, Bácsalmáson Tabajdi Csaba szocialista országgyűlési képviselő titkárnője, Vasváron pedig az egyik szocialista képviselőjelölt kampánystábjának tagja lett a kistérségi megbízott.

Az ügyben a miniszterelnök is tájékozódni kíván, ezért bekérette magához az ezzel kapcsolatos iratokat. A kormányszóvivő az [origo]-nak elmondta, ez nem azt jelenti, hogy vizsgálat indul, csupán azt, hogy a kormányfő át kívánja tekinteni az ügyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!