Az előrecsomagolt hús és húskészítmények laboratóriumi vizsgálata során 106 mintából, az összes jellemzőt figyelembe véve, 78 nem felelt meg az előírásoknak - derül ki a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FVF) legutóbbi vizsgálatát összegző jelentésből.
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség május 6. és július 31. között tizenhárom kereskedelmi egységből származó 106 mintát vizsgált laboratóriumában a Bács-Kiskun, a Fejér és Pest megyei felügyelőségek bevonásával. A forgalombahozatali feltétel és a csomagolás minden termék esetében megfelelő volt. Jelölési hiba miatt a vizsgált minták 67,9 százalékát kifogásolták.
Az élelmiszerbiztonsági szempontból vizsgált termékek 41,5 százaléka volt kifogásolható. A jelentés szerint a kereskedelemben előre csomagolt hús és húskészítmények során az előállítók még mindig nem tesznek meg mindent az előírt higiéniai követelmények betartásáért.