Higiéniai kifogások húskészítményeknél

Vágólapra másolva!
Továbbra sem tesznek meg mindent az előírt higiéniai követelmények betartásáért az előrecsomagolt hús és húskészítmények gyártói. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség több hónapig tartó vizsgálata eredménye szerint a termékek jó része nem felel meg az előírásoknak.
Vágólapra másolva!

Az előrecsomagolt hús és húskészítmények laboratóriumi vizsgálata során 106 mintából, az összes jellemzőt figyelembe véve, 78 nem felelt meg az előírásoknak - derül ki a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FVF) legutóbbi vizsgálatát összegző jelentésből.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség május 6. és július 31. között tizenhárom kereskedelmi egységből származó 106 mintát vizsgált laboratóriumában a Bács-Kiskun, a Fejér és Pest megyei felügyelőségek bevonásával. A forgalombahozatali feltétel és a csomagolás minden termék esetében megfelelő volt. Jelölési hiba miatt a vizsgált minták 67,9 százalékát kifogásolták.

Az élelmiszerbiztonsági szempontból vizsgált termékek 41,5 százaléka volt kifogásolható. A jelentés szerint a kereskedelemben előre csomagolt hús és húskészítmények során az előállítók még mindig nem tesznek meg mindent az előírt higiéniai követelmények betartásáért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!