Eljárás indul egy fideszes képviselő ellen

Vágólapra másolva!
Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Papcsák Ferenc fideszes képviselőt és társait. Papcsák, és több más ügyvéd még 2001-ben kapott megbízást a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosától jogi tanácsadásra. A kormánybiztost, Sík Zoltánt 400 milliós hűtlen kezeléssel gyanúsítják az ügyben. A rendőrség a napokban adja át a nyomozati iratokat az ügyészségnek
Vágólapra másolva!

Helyreigazítás

Az [origo] a cikkel kapcsolatban helyreigazítást közölt.Cikkünkben valótlant állítottunk, illetve valós tényt hamis színben tüntettünk fel azzal, hogy azt állítottuk, hogy bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Papcsák Ferenc fideszes képviselőt és társait. A valóság ezzel szemben az, hogy dr. Papcsák Ferenc ellen semmilyen eljárás nem folyt és jelenleg sem folyik.

A MeH Keller László vezette közpénzügyi államtitkársága tavaly augusztusban tett feljelentést az Informatikai Kormánybiztosság ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt. A feljelentés azoknak a megbízási szerződéseknek az alapján keletkezett, melyeket jogi tanácsadásra kötött a kormánybiztosság 2001. augusztusában ügyvédekkel és ügyvédi irodákkal - írja a Népszabadság.

Mint arról korábban az [origo] is beszámolt, Sík Zoltánék összesen körülbelül egymilliárd forint értékben bíztak meg három ügyvédi irodát és két ügyvédet jogszabályok előkészítésére és jogi tanácsadásra. Azt, hogy mit végeztek cserébe, nem lehet tudni.

A rendőrség megállapítása szerint Sík Zoltán anélkül kötötte meg a hatóság által jogtalannak minősített szerződéseket, hogy közbeszerzési pályázatot írt volna ki, noha a feladat, amelynek elvégzését az ügyvédekre, illetve ügyvédi irodákra bízta, nem tartozik az ügyvédi alaptevékenységek sorába.

Papcsák Ferenc vagyonnyilatkozata - 2003. február/itthon/20030210papcsak.html

Papcsák Ferencet, aki az egyik megbízott ügyvéd volt, majd később a Fidesz színeiben lett parlamenti képviselő, tanúként már többször kihallgatták a nyomozók.

A rendőrség a napokban adja át a nyomozati iratokat az ügyészségnek. Az eljárást várhatóan a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!