Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Nincs Fidesz-jelölt az MTV kuratóriumi elnökségébe

Vágólapra másolva!
A Magyar Szocialista Párt Czeglédy Lászlót és Farkasné Gábor Alízt jelölte az MTV kuratóriumi elnökségébe - nyilatkozta Újhelyi István országgyűlési képviselő, az MSZP médiapolitikusa. A Fidesz is bejelentette részvételét az elnökség megválasztásával kapcsolatos jelölési eljárásban, de még nem nevezte meg jelöltjeit.
Vágólapra másolva!

Az MSZP jelöltjei Czeglédy László ügyvéd, a Duna TV egyik alapítója, Farkasné Gábor Alíz pedig korábban az MTV felügyelőbizottsági tagja volt. Újhelyi István tájékoztatása szerint mindkét jelölt pártonkívüli személy.

- A Szabad Demokraták Szövetsége az eddig kurátorokat jelöli újra a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnökségébe - közölte Pető Iván ügyvivő. Elmondása szerint írásbeli előterjesztésük alapján ismét Haraszti Miklóst és Kozák Mártont javasolják megválasztani a köztévé testületébe.

Összeveszett az MDF és a Fidesz az MTV miatt/itthon/20030210ellenzeki.html

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese péntek esti bejelentése szerint, a Fidesz részt vesz az MTV kuratóriumi elnökség megválasztásával kapcsolatos jelölési eljárásban, de nem juttatta el jelöltjei nevét Szili Katalin házelnöknek

A frakcióvezető-helyettes tájékoztatása szerint azért nem állítanak jelölteket, mert nem sikerült egyezségre jutni a Magyar Demokrata Fórum frakciójával, és a Fidesz jogi felfogása szerint csak "oldalak" és nem képviselőcsoportok jelölhetnek. Rogán Antal az MTI-nek hangsúlyozta: a Fidesz - Magyar Polgári Párt törvénytelennek tartaná, ha a házelnök annak ellenére beterjesztené a demokrata fórum jelöltjeit, hogy az ellenzéki oldalon nem született megállapodás. Közlése szerint a Fidesz képviselőcsoportja hétfőn délelőtt tart frakcióülést arról, hogy a kuratóriumi elnökségről történő szavazásnál kiket támogasson.

Előzetesen Rogán Antal úgy vélte, hogy az SZDSZ jelöltjeit azért nem lehet támogatni, mert az ügyészségi állásfoglalással szemben a régi tagokat jelölték újra. Érzékeltette azt is, hogy a Fidesz képviselőcsoportja az MSZP kuratóriumi jelölését valószínűleg támogatni fogja.

Információk szerint a Fidesz Lovas Lajost, az MTI egykori szakmai alelnökét, Kiss Antalt Schmitt Pál kampányfőnökét és Mészáros Lászlót jelölte volna.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság csütörtöki ülésén kérte a pártokat, hogy juttassák el hozzá a jelöltek listáját, hogy a parlament hétfőn szavazhasson a testület tagjairól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről