Visszakerültek a vámhivatalba a talált iratok

Vágólapra másolva!
Visszakerültek a miskolci vámhivatalba azok a vámtitkokat is tartalmazó iratok, amelyekre állítólag egy kukázó talált rá a közelmúltban.
Vágólapra másolva!

A Vám- és Pénzügyőrség Különleges Ügyek Főosztályának munkatársai pénteken délután vették át az okiratokat egy borsodi hetilap szerkesztőitől. A lap szerkesztőségének néhány száz forintért adta el a kukázó a papírköteget egy héttel ezelőtt. A kötegről kiderült, hogy a miskolci vámhivatalból származó, feltehetően titkos adatokat is tartalmazó iratokat tartalmazott. A szerkesztőség csak a vámparancsnok írásbeli kérésére volt hajlandó átadni a papírokat.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hogyan kerülhettek ki az iratok a miskolci vámhivatalból. A hivatal parancsnoka úgy vélte, csak az iratok birtokában meginduló vizsgálat lezárultával lehet majd megállapítani, hogy milyen hiba vagy mulasztás okozhatta a papírok kikerülését. A vámparancsnok álláspontja szerint a hivatalból papírok nem hiányozhatnak.

Az ügyben személyes adatokkal történő visszaélés, illetve okiratokkal történő visszaélés bűncselekményének alapos gyanúja miatt indult eljárás. Emellett fegyelmi eljárást is elrendeltek az ügy teljes körű tisztázása érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!