A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az OEP főtanácsadóját megfigyelő személyeket alkalmazó cég, a Lilly Hungária Kft. ügyvezetője szerdai interjújában utalást tett arra, hogy az OEP megfigyelési ügynek több szereplője is van. Azt állította, hogy Keller László közpénzügyi államtitkár és Matejka Zsuzsa, az OEP főigazgatójának állítólagos konfliktusa húzódik meg a háttérben. Matejka viszont állítja: Kellerrel rendszeres kapcsolatban vannak, de a megfigyelési ügyben nem beszéltek az államtitkárral.
Vágólapra másolva!

A Lilly Hungária Kft. ügyvezetője, Nancy Woolf a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: úgy tudja, hogy a megfigyelési ügy túlment a Lilly Hungárián, sokkal több szereplő mozgatja ezt az ügyet. Arra a kérdésre, hogy kikre gondol, azt felelte: "Sokan vannak, akik komplex kapcsolatokban és érdekviszonyok mentén bonyolítják a történetet. Különösen annak fényében vált mindez bizonyossá, hogy találkoztam Elek Csabával (az OEP főtanácsadója), mielőtt ez az ügy a sajtóban napvilágra került volna. Elek Csaba ezen a beszélgetésen utalt Keller Lászlóra, aki őt ebbe a pozícióba segítette, és utalt Matejka Zsuzsára, az OEP főigazgatójára is. ... Valamilyen konfliktusra utalt a két ember között."

Az [origo]-nak Matejka Zsuzsa, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) vezetője elmondta: nem érti, hogy miért keverik bele Keller László közpénzügyi államtitkárt az ügybe. Közölte: az OEP-nek rendszeres kapcsolata van az államtitkárral, aki a közpénzek átlátható elköltésével összefüggésben több vizsgálatot is kezdeményezett az OEP-nél. Példaként említette az oxigénellátás átvilágítását és a belső renoválási munkák költségeit. A megfigyelési ügyben azonban semmilyen kapcsolat nem volt a két hivatal között - tette hozzá.

Keller László a konkrét ügyben nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit közölt: nem hagyja, hogy a köztisztviselők megfigyelésének ügyéről eltereljék a figyelmet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!