A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Mádl és Medgyessy az ország biztonságáról egyeztetett

Vágólapra másolva!
Mádl Ferenc köztársasági elnök csütörtökön a Sándor-palotában fogadta Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy tájékozódjon az iraki háború miatt szükséges biztonsági intézkedésekről. Az államfő a megbeszélés után azt mondta, minden hatóság megtette a szükéseges intézkedéseket, az ország nincs veszélyben.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOMádl Ferenc államfő és Medgyessy Péter miniszterelnök az iraki konfliktussal kapcsolatban megbeszélést folytatott egymással csütörtökön a Sándor-palotában. Mádl a találkozó után elmondta, hogy a megbeszélésen meggyőződhetett arról, hogy valamennyi illetékes megtette a szükséges intézkedéseket, az ország biztonságban van. Mádl ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy a nemzetközi szervezetek, az ENSZ, az Európai Unió és a NATO nem tudott egységes álláspontot kialakítani, habár Irak leszerelésével mindegyik fél egyetértett.

Medgyessy Péter azt közölte, hogy Magyarország, a magyar politika kezdettől fogva egységesen és egyértelműen nyilatkozott, a kormány álláspontja nem változott az elmúlt hónapokban Irakkal kapcsolatban. A kormányfő szerint hiányzik egy közös európai biztonságpolitika és - mint mondta - jó lenne, ha létrejönne egy olyan csoport az EU-ban, amely a közös biztonságpolitika megvalósításának intézményi hátterét teremtené meg.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

A miniszterelnök kijelentette: az Európai Bizottság elnökével folytatott telefonbeszélgetése során leszögezte, hogy a magyar politika szándéka egy erős és egységes Európa létrejötte. Az államfő és a kormányfő egyaránt kifejezte reményét, hogy a háború rövid lefolyású lesz, és a lehető legkevesebb emberáldozatot követeli majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!