Vágólapra másolva!
Helybenhagyta az elsőfokú bíróság tavalyi ítéletét a Legfelsőbb Bíróság Soproni Ági gyilkosainak perében. A színésznő fiát gyilkosságra való felbujtásért, barátját pedig gyilkosságért életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték. Az ítélet szerint a fiú legkorábban 40, társa 35 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglani fegyházbüntetést rótt a Legfelsőbb Bíróság Soproni Ági színésznő gyilkosaira. Petróczi Andrást, Soproni Ági fiát azzal vádolták, hogy 8 millió forintot ígért barátjának, Lázár Zsoltnak, édesanyja megöléséért. Az ítélet szerint a fiú legkorábban 40, társa 35 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra. A bíró indoklása szerint az elsőfokú bíróság minden körülményt feltárt, és a büntetés kiszabásánál is megfelelően járt el.

A Fővárosi Bíróság első fokon tavaly hozott ítéletet a gyilkossági ügyben: Lázár Zsolt elsőrendű vádlott, a fiú barátja, gyilkosságért, Soproni Ágnes fia, Petróczi András másodrendű vádlott pedig gyilkosságra való felbujtásért kapott életfogytiglani szabadságvesztést. Lázárt és Petróczit a Fővárosi Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek. Az ügyész elfogadta az ítéletet, a vádlottak azonban enyhítésért fellebbeztek. A fiúk ügyvédjei azt kérték a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy csak az emberölés alapesetét állapítsák meg, és határozott idejű börtönbüntetést szabjanak ki rájuk.

A Legfelsőbb Bíróságon két héttel ezelőtt már elhangzottak a perbeszédek és a tanúvallomások, amikor azonban Petróczi András az ítélethirdetés előtt az utolsó szó jogán beszélt volna, rosszul lett, és a mosdóban összeesett. A fiatalembert kórházba vitték. A HavariaPress értesülései szerint a tököli rabkórházban, majd az Igazságügyi Megfigyelői Elmegyógyintézetben lefolytatott vizsgálat szerint a rosszullétet a meleg és a fülledtség okozta, szervi baja nem volt a fiúnak.

A szerdai tárgyaláson az elsőrendű vádlott, Lázár Zsolt őszinte megbánást tanúsított, és elítélte a tettét. Közölte, hogy szerinte az elsőfokú ítélet a halálos ítélettel egyenlő. Emiatt az ítélet enyhítését kérte. A másodrendű vádlott, a színésznő fia szintén bocsánatot kért mindenkitől, egyúttal azonban esélyt kért a bíráktól életének újrakezdésére.

A szerdai ítélethirdetés után a bíró elmondta, hogy Petróczi esetében enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a gyilkosság idején fiatal felnőtt volt, Lázárnál pedig azt, hogy segítette a nyomozást, és már ennek során megbánást tanúsított. A bíró szerint ugyanakkor rendkívül súlyos nyomatékkal bír a két fiatal brutalitása, gátlástalansága. A színésznő fia még az elsőfokú bíróság előtt is érzéketlenül beszélt a gyilkosságról - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről