Közlekedés - péntek

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Budapest

Vasárnap estig a Fehérvári úton vágányépítési munkákat végeznek a Bocskai útnál, ezért a villamosforgalom a térségben következőképpen változik: A 41-es villamos Kamaraerdőtől, a 47-es pedig Budafokról Albertfalva, kitérőig közlekedik. Onnan a Móricz Zsigmond körtérig a villamosok helyett (18, 41, 47) pótló buszok járnak. A Móricz Zsigmond körtértől Pestre a 49-es villamossal lehet továbbutazni. A 18-as villamos ideiglenesen a Szent János kórház és az Etele tér között jár. A Móricz Zsigmond körtéri átszálláskor (a villamosról pótló buszra, vagy a pótló buszról a villamosra) a vonaljegy másik végét is érvényesíteni kell. Az Albertfalva, kitérő és Kamaraerdő, valamint Albertfalva, kitérő és Budafok, Városház tér között közlekedő villamosokon az átszállási kényszerből fakadó többszörös jegykezelés miatt a vonaljegyet nem kell érvényesíteni.

Jelentősen megváltozott a forgalmi rend is. A Móricz Zsigmond körtér felől a Fehérvári úton kifelé haladók az Eszék utca-Fadrusz utca útvonalon érik el a Bocskai utat. Az Albertfalva felől érkezők a Baranyai utca- Kőrösy József utca útvonalon mehetnek az Október huszonharmadika utca felé. A Bocskai úton és az Október huszonharmadika utcában irányonként továbbra is 2 sávban lehet közlekedni úgy, hogy a Petőfi híd felé tartókat átterelik a szembejövők oldalára, és csak egyenesen lehet a csomóponton áthaladni. A Fehérvári út érintett szakaszain tilos megállni.

A Flórián téri felüljáró Árpád hídra vezető ágát felújítás miatt lezárták. A Szentendrei út felől az Árpád hídra tartókat a már felújított másik ágra terelik rá, így a hídfőnél keresztezniük kell a villamosvágányokat. Az Árpád híd felől érkezők a felüljáró mellett elhaladva két sávból kanyarodhatnak a Szentendrei útra. A Szentendrei útról az Árpád fejedelem útjára csak a Vörösvári útra jobbra kanyarodva és a villamosmegálló után visszafordulva lehet eljutni. A munkák ideje alatt a 34-es, a 42-es és a 106-os autóbuszok ideiglenesen megállnak a 6-os, 86-os autóbuszok üzletközpont előtti megállójában. A felüljáró felújításához szükséges állványépítés miatt március 30-ig naponta 21.00-5.00 óráig a felüljáró alatt sávlezárásokra kell számítani.

Az Árpád híd Pest felé vezető oldalán felújítják a járdát, emiatt a hídfőtől a Népfürdő utcai lehajtóig sávszűkítésre és sebességkorlátozásra készüljenek.

A Haller utcát is felújítják a Nagyvárad tér és a Telepy utca között, ezért a fél útpályát lezárták, irányonként egy sávon közlekedhetnek.

A Budai alsó rakparton a Petőfi híd budai hídfőjétől a Dombóvári út felé eső szakaszon új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet építenek, ezért útszűkületen kell áthajtani.

A Bécsi úton a bevásárló központ előtti szakaszon a villamos vágányok mellett a belső sávot mindkét irányban leszűkítik, mert szintén jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak ki.

Tilos megállni a Belvárosban, az Alkotmány utcában a Szemere utca és a Honvéd utca között a Kossuth Lajos tér felé vezető oldalon.

A Széchenyi rakparton fákat szednek ki, ezért naponta 5-17 óráig útszűkületekre kell számítani.

A XIV. kerületben a Zichy Géza utcát az Ajtósi Dürer sor és az Abonyi utca között lezárták, így az utca a Thököly út felől zsákutca lett. A korlátozás idején az Abonyi utca a Zichy Géza utcától az Izsó utcáig egyirányú. A Thököly úton kifelé, a Hungária körút előtt a külső sávot elkerítették közműjavítás miatt.

Javítják az útburkolatot, munkagépekkel okoznak útszűkületet a Margit körúton, a Máriaremetei úton, a Bécsi úton, a Veres Péter úton, az Üllői út XVIII. kerületi szakaszán és a XX., Baross utcában.

Vidéki utak

Az M1-es autópályán Bicske közelében felújítják a hidakat és a burkolatot a Győr felé vezető oldalon. Lezárták a Győr felé vezető pályát a 38-41 km között. A kétirányú forgalom a Budapest felé vezető oldalon halad. A lezárás érinti a bicskei csomópontot, ahol nem lehet Budapest irányából lehajtani, Győr felé pedig felhajtani az M1-re.

Az 5-ös főúton Lajosmizsén a jelzőtáblákat és az út tartozékokat mossák napközben. Torlódásra kell számítani mert a munkagépek útszűkületet okoznak.

A 6-os főúton Mecseknádasdnál megsüllyedt a burkolat, a 169-es km-nél a kapaszkodó sávot lezárták a forgalom elől. Pécsett a 196-os km-nél közműjavítás, okoz útszűkületet a Szekszárd felé vezető oldalon.

A 8-as főúton Székesfehérváron a Mártírok útja és a Seregélyesi út csomópontjában a benzinkútnál javítják a burkolatot. A Dunaújváros felé haladók lassabb előrejutásra számítsanak. Csórnál és Inotánál szélesítik a főutat. Mindkét munkaterületnél gyakori a torlódás.

A 33-as főúton Debrecenben a nagyhegyesi körforgalom után, útépítés miatt vezettek be korlátozást. Útépítés miatt kell lassítani a 35-ös főúton Debrecen és Józsa között. A 37-es főúton Szerencsen körforgalmú csomópont épül. A 27-es km-nél fél szélességben zárták le az utat. A 44-es főúton Gyula közelében átépítik a kígyósi-Főcsatorna hídját. Békéscsaba felé sávlezárásra készüljenek!

A Balaton északi partján a Révfülöpi strandtól a badacsonytomaji vasútállomásig kerékpárút épül a 71-es főút mellett. A 71-75 km között Ábrahámhegyen a Balatonfüred felé vezető sáv szűkül le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről