Közlekedés - kedd

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Budapest

Javítják az útburkolatot, napközben munkagépek okoznak útszűkületet egy-egy szakaszon a II., Ördögárok utcában, a Bécsi úton, Zuglóban a Mogyoródi úton, a XVI., Mátyás király utcában és a Veres Péter úton, a XVIII., Nemes utcában és Csepelen a Kossuth Lajos utcában.

A Fehérvári út-Bocskai út csomópontnál jelentősen megváltozott a forgalmi rend az építési munkák miatt. A Fehérvári úton a Móricz Zsigmond körtér felől kifelé haladók az Eszék utca-Fadrusz utca útvonalon érhetik el a Bocskai utat. Az ellenkező irányból érkezők a Baranyai utca- Kőrösy József utca útvonalon mehetnek az Október huszonharmadika utca felé. A Bocskai úton és az Október huszonharmadika utcában irányonként továbbra is 2 sávban haladhat a forgalom úgy, hogy a Petőfi híd felé tartókat átterelik a szembejövők oldalára, s csak egyenesen hajthatnak át a csomóponton. A Fehérvári út érintett szakaszain tilos megállni.

A Kelenhegyi úton közműépítés miatt nem lehet közlekedni a Szent Gellért tér és a Kemenes utca között május közepéig.

A Budai alsó rakparton a Petőfi híd hídfője közelében útszűkületre kell számítani, mert egy gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki.

A Flórián téri felüljáró Árpád hídra vezető ágát felújítják. A Szentendrei út felől a hídra tartókat a másik ágra terelik rá, így a hídfőnél keresztezniük kell a villamosvágányokat. Az Árpád híd felől érkezők a felüljáró mellett elhaladva két sávból kanyarodhatnak a Szentendrei útra. A Szentendrei útról az Árpád fejedelem útjára csak a Vörösvári útra jobbra kanyarodva és a villamosmegálló után visszafordulva lehet eljutni. A munkák ideje alatt a 34-es, a 42-es és a 106-os autóbuszok ideiglenesen megállnak a 6-os, 86-os autóbuszok üzletközpont előtti megállójában. Az Árpád híd Pest felé vezető oldalán felújítják a járdát, ezért sávszűkítésre és sebességkorlátozásra készüljenek.

A XIII. kerületben a Madarász Viktor utcát lezárták a Babér utca és az Agyag utca között, mert csatornát építenek.

A Victor Hugó utcában gázvezetéket javítanak, a Kresz Géza utcánál és a Pannónia utca előtt felbontották az útpályát.

Újpesten a József Attila utcában a Váci út és a Berzeviczky utca között közműbekötések miatt időszakos félpályás útlezárásokra kell számítani.

Az Újpesti vasúti híd északi oldalán a járdát a Népszigetnél javítják, ezért azt nem használhatják.

A IX. kerületben a Haller utcát felújítják a Nagyvárad tér és a Telepy utca között, ezért irányonként egy sávon közlekedhetnek.

A Jászberényi úton a Tárna utca után útszűkület lassítja a kifelé tartó forgalmat. Szintén a Jászberényi úton a Kozma utcai kereszteződésénél április végéig útszűkületre kell számítani, mert jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.

A XIV. kerületben a Zichy Géza utcát az Ajtósi Dürer sor és az Abonyi utca között lezárták, így az utca a Thököly út felől zsákutca lett. A korlátozás idején az Abonyi utca a Zichy Géza utcától az Izsó utcáig egyirányú.

Pesterzsébeten a Vágóhíd utcában a Mikes Kelemen utca előtt a kifelé vezető oldalt felbontották. A munkaterület mellett váltakozó irányban haladhatnak át.

Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton az Erdősor utcánál a kifelé vezető oldalt lezárták, csak váltakozó irányban lehet közlekedni.

Vidéki utak

Az M1-es autópálya bicskei szakaszán felújítási munka kezdődött. Lezárták a Győr felé vezető pályát a 37-42-es km között. A kétirányú forgalom a Budapest felé vezető pályán halad. A lezárás miatt a bicskei csomópontban nem lehet Budapest irányából lehajtani, Győr felé pedig felhajtani a pályára.

A 2-es főúton, Gödön közműépítés miatt 26-27 között jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A 4-es főúton Törökszentmiklós elkerülő szakaszán folytatják az építési munkákat, mindkét irányban útszűkület van. A 6-os főúton Szekszárdnál építési munkák kezdődtek. Sávlezárás miatt torlódásra kell számítani. A 7-es főúton Siófokon építési munka miatt kell lassítani. A 37-es főúton, Szerencsen a 27-es km-nél körforgalmi csomópont épül. A munka félpályás lezárással jár. A 44-es főúton Gyulánál átépítik a kígyósi Főcsatorna hídját, Békéscsaba felé sávlezárásra kell számítani. Átépítés miatt lezárták Zalaegerszegen a Zala-hidat. Az autósok a 74-es elkerülő szakaszán juthatnak a városba. A 4-es főúton Pest és Szolnok megye határán, az 51-esen Baján és az 53-as főúton Solt és Akasztó között ma kátyúznak időszakosan 1 sávot elkerítenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!