Megnevezte delegáltjait az MSZP az APEH-bizottságba

Vágólapra másolva!
Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja Szabó Zoltánt, Wiener Györgyöt és Török Zsoltot delegálja az APEH adatmentési ügyét vizsgáló parlamenti bizottságba. A testület felállításáról egy hete döntött az Országgyűlés.
Vágólapra másolva!

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja Szabó Zoltánt, Wiener Györgyöt és Török Zsoltot delegálja az APEH adatmentési ügyét vizsgáló parlamenti bizottságba - közölte hétfőn Juhász Gábor MSZP-s frakcióvezető-helyettes.

A testület az adóhivatalnál végzett, tavaly nyári adatmentésekkel kapcsolatban arra keresi a választ, hogy pontosan mi volt a célja és a jogalapja az adatmásolás elrendelésének. Emellett a testület létrehozását kezdeményező Herényi Károly és Font Sándor MDF-es képviselők azt is szeretnék kideríteni, hogy mely szervezeteknél történt még hasonló másolás, ki és milyen jogi felhatalmazás alapján rendelte el mindezt. A vizsgálóbizottság feladata lesz kideríteni azt is, hogy az eljárás során volt-e biztosíték arra, hogy nem sérülnek a személyes adatokhoz fűződő jogok. Az is feladata lesz a testületnek, hogy megtudja: hány másolat készült a különböző szervezeteknél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről