Schmitt MOB-os posztját alelnökként is megtartja

Vágólapra másolva!
Keddtől hivatalosan is Schmitt Pál és Pokorni Zoltán az átalakuló Fidesz két alelnökjelöltje. Schmitt egyelőre még nem tagja a pártnak, de május elején belép a Fideszbe. Orbán Viktor volt kormányfő, a párt elnökjelöltje kérte fel múlt héten Schmittet és Pokornit, induljanak az alelnökjelölti posztért a májusi kongresszuson.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál kedden hivatalosan bejelentette, hogy belép a Fideszbe és elindul a párt májusi kongresszusán az alelnöki posztért. Schmitt egyelőre még nem tagja a Fidesznek, valószínűleg azonban május elején, még a párt tisztújító kongresszusa előtt kéri felvételét.

Schmitt elmondta azt is, hogy az alelnökséget társadalmi munkában végezné, emellett megtartaná a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság protokollfőnöki tisztét is. A társadalmi munkában végzett megbízatások mellett két lakás kiadásából és olimpiai bajnoki életjáradékából tartaná fenn magát.

Schmitt közölte, hogy azért vállalta el a jelölést, mert azt reméli, hogy személye megmozdítja azokat is, akik eddig függetlenként nem tartoztak egyik párthoz sem. Schmitt Pált múlt héten szerdán kérte fel Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnökjelöltje az alelnöki tisztségre. A másik alelnökjelölt Pokorni Zoltán, a párt volt elnöke.

A májusi tisztújító kongresszus a párt átalakításának fontos állomása lesz. A tervek szerint egy nyitottabb néppárttá alakítják a Fideszt, és a nevét is megváltoztatják, Fidesz - Magyar Polgári Pártról Fidesz - Magyar Polgári Szövetségre. Emellett az alapszabály-módosítást követően nyolc tagozat jön létre. A tudományos tagozatot Pálinkás József volt oktatási miniszter, az önkormányzatit Szita Károly kaposvári polgármester, a mezőgazdaságit Faludi György, a nyugdíjastagozatot pedig Aszódi Pál szervezte meg. Várhatóan ők lesznek a tagozatok vezetői is. Ezeken kívül női, kistelepülési, munkavállalói és környezetvédelmi tagozatot hoznak még létre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!