Csak ősszel döntenek az MTV-s végkielégítésekről

Vágólapra másolva!
Csak őszre várható eredménye azoknak a tárgyalásoknak, amelyeket az MTV folytat a Pénzügyminisztériummal a jogtalanul felhasznált végkielégítési támogatások ügyében. Az Állami Számvevőszék adatai szerint a tévé a minisztériumi támogatásokból százmilliós nagyságrendben fizetett végkielégítést olyan elbocsátott dolgozóinak, akiket később szabálytalanul ismét foglalkoztattak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió és a Pénzügyminisztérium egyeztetéseket folytat azokról a támogatásokról, amelyeket az elbocsátott alkalmazottak végkielégítésére kapott a televízió. Az ügyben az Állami Számvevőszék büntetőfeljelentést tett a múlt héten, mivel a tévé - szabályellenesen - újra foglalkoztatta végkielégítéssel elbocsátott dolgozóit.

Máté Dániel pénzügyminisztériumi szóvivő megerősítette az [origo]-nak, hogy folytatnak tárgyalásokat az MTV-vel az ÁSZ szerint jogtalanul felhasznált támogatásokról, ám részleteket nem közölt erről. A szóvivő csak annyit árult el, hogy ezeknek a tárgyalásoknak ősznél előbb nem lesznek eredményei.

A számvevőszék szerint a tévé által okozott kár akár milliárdos nagyságrendű is lehet, de a testület a rendelkezésére álló adatok alapján félmilliárd forintos károkozás gyanújával tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről