A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pénzt kérnének a bevetésekért a kommandósok

Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség egyes vezetői úgy javítanák a veszélyes bűnözők elfogására szakosodott egység pénzügyi helyzetét, hogy a jövőben pénzt kérnének a bevetésekért. Más rendőri vezetők elfogadhatatlannak tartják, hogy a kapitányságok külön fizessenek a kommandósok munkájáért.
Vágólapra másolva!

A veszélyes és fegyveres bűnözők elfogására specializálódott Készenléti Rendőrség egyes vezetői azt tervezik, hogy a jövőben csak fizetség ellenében nyújtanának segítséget a megrendelőknek, így az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának, a BRFK-nak és a megyei főkapitányságoknak. A Népszabadság információi szerint a vezetők ezzel a megoldással akarnak javítani a készenléti egység pénzügyi helyzetén.

Az elképzelés megvalósítása ugyanakkor több megyei kapitányság számára csődhelyzetet eredményezne, egy "átlagos fegyveres bűnöző" elfogásához ugyanis tíz-tizenkét kommandósra, három autóra és speciális felszerelésekre van szükség, amelynek költségei félmillió forintba kerülhetnek alkalmanként.

A Népszabadságnak nyilatkozó bűnügyi vezetők elfogadhatatlannak tartják, hogy a kifejezetten ilyen célokra kiképzett kommandósok bevetéséért fizetniük kellene, mint valami külső szolgáltatásért. Az ORFK egyik vezetője pedig egyenesen ostobaságnak minősítette az elképzelést. Szerinte azért sincs lehetőség erre, mert a kommandósok bevetésének költségei a rendőrség költségvetésének részét képezik, ráadásul a rendőrségi törvény és a belső szabályzat is a Készenléti Rendőrség feladatául szabja a veszélyes bűnözők elfogását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!