A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meneszthetik az atomerőmű és az OAH vezetőjét

Vágólapra másolva!
Hamarosan leváltják a Paksi Atomerőmű és az Országos Atomenergia Hivatal vezetőjét - írja a Népszabadság. A lap egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztviselőre hivatkozott, aki közölte, " a gondolattal foglalkozik a kormány".
Vágólapra másolva!

A két vezető menesztésének lehetősége annak ellenére tartja magát, hogy a korábban felröppent híreket a Pénzügyminisztérium az MTI-nek cáfolta, Máté Dániel szóvivő szerint "a gazdasági kabinet csütörtöki ülésén nem foglalkozott személyi kérdésekkel".

A Népszabadság értesülései szerint több kormánytag vélekedik úgy, hogy a napokban lezárult nemzetközi vizsgálat eredménye alapján fel lehetne menteni Kocsis Istvánt, az atomerőmű vezérigazgatóját és az OAH főigazgatóját, Rónaky Józsefet. Helyükre állítólag már keresik az utódokat.

A Magyar Hírlap információi szerint ugyanakkor az Országos Atomenergia Hivatalban több vezető menesztése is felmerült.

Az esetleges menesztések alapjául szolgáló jelentés szerint, amelyet a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség készített, hiányoztak a megfelelő üzemeltetési és vészszabályok, nem felügyelték megfelelően a megsérült paksi berendezések üzemeltetését, és nem jártak el elég szigorúan a paksi tisztóberendezések engedélyezésénél a Paksi Atomerőmű Rt. és az Országos Atomenergia Hivatal szakemberei. A NAÜ szerint alábecsülték a megsérült berendezés biztonsági jelentőségét is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!