Ittasan törte össze autóját a rendőrkapitány

Vágólapra másolva!
Eljárás indult a nagykanizsai rendőrkapitány ellen, aki ittas vezetés miatt mondott le posztjáról. Horváth István a rendőrség korábbi bejelentése szerint egy lopott autó üldözése közben törte össze szolgálati gépkocsiját, utóbb azonban kiderült, hogy ittasan ült a volán mögé.
Vágólapra másolva!

Ittas vezetés miatt büntetőeljárás indult a kedden lemondott nagykanizsai rendőrkapitány ellen. A rendőrtiszt a rendőrség korábbi bejelentése szerint szolgálati gépjárművével egy lopott autót üldözött a hétvégén, amikor szalagkorlátnak és egy személyautónak hajtott Fenékpuszta közelében. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a szolgálati autóban jelentős anyagi kár keletkezett.

A baleset vizsgálata során azonban kiderült, hogy Horváth István ittasan vezetett a baleset idején. Az eset után a rendőrkapitány lemondott posztjáról. Őt július 15-vel alacsonyabb (nem vezetői) beosztásba helyezték, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Elemző-Értékelő Osztályának, kiemelt főnyomozója lesz.

Odacsapott az asztalra az új főkapitány/itthon/20030702odacsapott.html

Utódjáról később születik döntés, a kapitányság vezetésére addig várhatóan - július 15-től - Gersei István őrnagy, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője kap megbízást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről