Hétszázezret számlázott a rendőrség a Fradinak

Vágólapra másolva!
117 rendőr különböző ideig tartó mozgósítása és három gépkocsi bevetése után számolt fel költséget a Készenléti Rendőrség az FTC Rt.-nek, a május 30-i botrányba fulladt bajnoki döntőn megtett rendőri intézkedések után. Összesen bruttó 722.036 forintot számlázott ki a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Áfával együtt 722036 forintról nyújtott be számlát a Készenléti Rendőrség Közgazdasági Osztálya az FTC Rt.-nek, a május 30-i botránnyal és rendbontással végződő Ferencváros-Debrecen bajnoki mérkőzésen megtett intézkedések ellenszolgáltatásaként.

Az FTC a honlapján tette közzé a június 19-i keltezésű rendőrségi számlát, melyen szerepel a rendőrautók kilométerenkénti 135 forintos (plusz 12 % áfa) használati díja, és a "rendkívüli mérkőzésbiztosítási díj", ami rendőrönként és óránként 4000 forint (plusz 25 % áfa).

A rendőrség 53 rendőr után másfél órás, 26 rendőr után egy óra tizenöt perces, 25 rendőr után pedig egy órás "rendkívüli mérkőzésbiztosítási díjat" számolt fel.

Külön tételként szerepeltek a számlán a debreceni játékosok buszát a városhatárig elkísérő bevetési csoport költségei, itt 13 rendőr fejenként 30 perces szolgálatának díját, illetve a buszt kísérő három rendőrségi jármű - egy tranzit és 2 személygépkocsi - összesen 30 kilométeres futásteljesítményét számolták fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről