A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bárándy aláírta Kulcsár kiadatási kérelmét

Vágólapra másolva!
Bárándy Péter igazságügy-miniszter aláírta a K and H Equities sikkasztás gyanújával Bécsben fogva tartott brókerének, Kulcsár Attilának kiadatási kérelmét. A tárca a kérelmet csütörtökön átküldi az osztrák igazságügyi minisztériumnak.
Vágólapra másolva!

Az igazságügyi tárca főosztályvezető-helyettese, Forman Tünde elmondta: a kiadatási kérelem eljuttatása után az eljárás Ausztriában, az ottani belső jog szerint folyik tovább.

A kiadatási kérelem tartalmazza a gyanúsított személyi adatait, a gyanúsításban szereplő cselekményeket, illetve azok jogi minősítését.

Bánáti János, Kulcsár Attila ügyvédje úgy fogalmazott: szeretné felkeresni védencét Bécsben, de ez "legkevésbé sem média-esemény", ezért csak a büntetőeljárás magyarországi történéseiről nyilatkozhat majd. Az ügyvéd sem utazásának időpontjáról, sem a Kulcsár Attilával, illetve osztrák ügyvédjével lefolytatandó konzultációkról nem kíván nyilatkozni.

"Amennyiben védencem hozzájárul, Magyarországon már nem fogok elzárkózni a nyomozás eseményeinek ismertetésétől, illetve adott esetben azok védői szempontú értékelésétől, kommentálásától" - tette hozzá. "A jelenlegi hírzárlat részemről addig tart, amíg haza nem kerül Kulcsár Attila" - mondta Bánáti János.

Az ORFK korábbi tájékoztatása szerint a K and H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókerét a múlt csütörtökön a magyar hatóságok a bécsi Operaház elé csalták, ahol az osztrák rendőrség őrizetbe vette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!