Egyelőre nem tesz feljelentést a K&H

Vágólapra másolva!
Bár a belső vizsgálat eddigi eredményei alapján több dolgozó érintettségét is megállapították a K&H Equitiesnél, a bank egyelőre nem tesz feljelentést a rendőrségen. A PSZÁF ugyanakkor a rendőrséghez fordult: azt állítja a pénzügyi felügyelet, hogy hamis papírokkal igazolhatta pénzügyi végzettségét Kulcsár Attila.
Vágólapra másolva!

A K&H Bank igazgatósága hétfői ülésén a belső vizsgálat eddigi eredményei alapján megállapította, hogy a brókerbotrányban Kulcsár Attilán kívül más dolgozó is érintett a K&H Equitiesnél. Az igazgatóság fegyelmi eljárást indított az érintettek ellen, és kilátásba helyezte, hogy indokolt esetben az elbocsátásról is döntenek.

"A tulajdonos dönt arról, hogy milyen munkajogi lépéseket szükséges megtenni" - mondta az [origo]-nak a K&H sajtóreferense, Csató Judit. Hozzátette: egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, hány személy érintettségét állapította meg eddig a belső vizsgálat, és hogy az érintett személyek milyen beosztásúak.

A belső vizsgálat a sajtóreferens szerint még heteket vehet igénybe, és majd azt követően hozzák nyilvánosságra az eredményt. Arra a kérdésre, hogy tesz-e a bank feljelentést az érintettek ellen, Csató azt mondta: egyelőre csak munkaügyi vizsgálat folyik, minden további lépés a belső vizsgálat függvénye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről