Ötmilliós jutalom a Római-parti gyújtogatókért

Vágólapra másolva!
Ötmillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek annak a budapesti Római-parton lévő szórakozóhelynek a tulajdonosa, amelyet vasárnap éjszaka ismeretlenek felgyújtottak, és az ott tartózkodó két biztonsági őrt súlyosan bántalmazták.
Vágólapra másolva!

A rendőrség megindította a nyomozást, a megvert férfiak elhagyták a kórházat. A magát és a céget megnevezni nem kívánó tulajdonos nem kíván találgatásokba bocsátkozni a tűz keletkezésének okait illetően, a bűncselekmény felderítését a rendőrségre bízza - mondta Tóth Betty, a kft. megbízott szóvivője hétfőn.

A III. kerületben lévő, leégett Bed Beach bár udvarán tartott sajtótájékoztatón elhangzott: előzőleg nem fenyegették meg a tulajdonost, bár bombariadó miatt egyszer korábban ki kellett üríteni a helyiséget, azonban a két eset között nem látnak összefüggést. A megbízott szóvivő a jelenleg külföldön tartózkodó tulajdonos közleményét ismertetve elmondta: az anyagi kár több tízmillió forintra tehető, de a szórakozóhelyet újjá kívánják építeni.

A kft. közlése szerint a jövő hónapban emlék-CD-t kívánnak megjelentetni, és a nyomozás elősegítése érdekében egy éjjel-nappal hívható külön telefonszámot biztosítanak, amelyen az esetleges szemtanúk vagy nyomravezetők jelentkezhetnek. Tóth Betty újságírói kérdésre sem kívánta elárulni, hogy a cégnek van-e más érdekeltségű szórakozóhelye a fővárosban. A szóvivő elmondta: a diszkó nem volt biztosítva, mivel ártérre épült.

A tulajdonos nevében nyilatkozó Tóth Betty nem kívánta kommentálni azt az értesülést, hogy a szomszédos telkeken épülő lakóházak miatt a szórakozóhelyet rövid időn belül be kellett volna zárni. Közölte: a nyomozás érdekében minden további információ közlésétől elzárkózik az üzemeltető.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közveszély okozás bűntette miatt indított eljárást, mert megalapozott a gyanú, hogy a Római-parton lévő bárt négy vagy öt férfi felgyújtotta, a két biztonsági őrt megtámadta, majd leütötte. A bárban nem tartózkodtak vendégek, azok a Duna-parton voltak. A tüzet 21 tűzoltóautóval 84 tűzoltó oltotta el.

A közel ezer négyzetméter alapterületű épület fa tetőszerkezete, beltéri berendezése és teraszának fából készült padozata teljesen leégett, a szomszédban lévő csónakház hátsó része szintén megrongálódott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről