Kiderült, mik voltak a Trump-nagygyűlésen lelőtt hős tűzoltó utolsó szavai

Vágólapra másolva!
Az a tűzoltó, aki meghalt, miközben a családját védte a pennsylvaniai gyűlésen, azt mondta utolsó szavaival, hogy „le a földre!” - árulta el a felesége. A Fox News írása szerint Helen Comperatore a New York Postnak elmondta, hogy ő és férje, Corey már közel álltak a 29. házassági évfordulójuk megünnepléséhez, amikor családjuk szombaton a Pittsburgh melletti Butlerben tartott kampányrendezvényre indult.
Vágólapra másolva!

„Ő az én hősöm” - mondta Helen Comperatore a lapnak. Csak annyit mondott, hogy 'le a földre!'. Ez volt az utolsó dolog, amit mondott.

„Én és a gyerekek mind ott voltunk, mint egy család” - tette hozzá. „Csak izgatott volt. Szép napnak ígérkezett a családdal.

A Fox News összeállítása szerint az 50 éves Corey Comperatore a Buffalo Township Önkéntes Tűzoltó Társaság korábbi tűzoltóparancsnoka volt. A tűzoltóság most egy emlékművet állított fel a tűzoltószertár előtt Comperatore egyenruhájával, hogy tisztelegjenek a „testvér, fiú, férj, apa és barát” előtt.

Imádta a családját

„Egyszerű ember volt, de mindig a feleségét és a gyerekeit helyezte előtérbe. Én nem tettem itt semmit. A kisujjamat sem mozdítottam. Ő mindent megtett” - mondta Helen Comperatore a New York Postnak a lövöldözés után, amelyben Donald Trump és a gyűlés két másik résztvevője súlyosan megsérült.

Nem akart beszélni Joe Bidennel

Helen Comperatore azt is elmondta, hogy Biden elnök megpróbálta felhívni a családját az eset után, de nem akart beszélni vele. „Nem beszéltem Bidennel” - mondta. „A férjem hű republikánus volt, és nem akarta volna, hogy beszéljek vele”.

„Nincs bennem semmi rosszindulat Joe Bidennel szemben” - tette hozzá Helen Comperatore. „Nem tartozom azok közé az emberek közé, akik belekeverednek a politikába. Támogatom Trumpot, rá fogok szavazni, de nem táplálok rosszindulatot Bidennel szemben”. 

Helen Comperatore a gyűlésen lövöldöző 20 éves Thomas Matthew Crooksot „aljas kölyöknek” nevezte.

thomascrooks
A merénylőt végül lelőtték
Fotó: NYPost

Vasárnap Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó közölte, hogy beszélt Helen Comperatoréval. „Corey Comperatore egy lány apja volt. Corey tűzoltó volt. Corey minden vasárnap templomba járt. Corey szerette a közösségét, és legfőképpen Corey szerette a családját” - mondta sajtótájékoztatón. „Corey lelkes támogatója volt a korábbi elnöknek, és nagyon izgatott volt, hogy tegnap este ott lehetett vele a közösségben”.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!