A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Csökken a balesetek száma Fejér megyében

Vágólapra másolva!
A fokozott közúti ellenőrzés eredményeként a múlt év hasonló időszakához képest ötödével csökkent a személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma Fejér megyében - közölte szerdai sajtótájékoztatóján a megyei rendőrfőkapitány.
Vágólapra másolva!

Papp Károly rendőr ezredes beszámolt róla, hogy a Velencei-tó környékén és az M7-es autópályán az erős nyári forgalom ellenére fele annyi baleset történt, mint a tavalyi év hasonló időszakában, s a 7-es úton is harminc százalékos volt a csökkenés. Ugyanakkor nőtt a halálos balesetek száma: míg tavaly 13 balesetben tizenheten haltak meg, az idén 14 karambolnál 19-en vesztették életüket.

A balesetek okait elemezve a megyei rendőrfőkapitány rámutatott: minden tizedik balesetet ittasság okozott, míg a balesetek 30 százaléka gyorshajtás, 25 százaléka pedig a kanyarodási szabályok be nem tartása miatt következett be.

A tizedik hete tartó fokozott közúti ellenőrzés során 160 ittas vezetőt szűrtek ki és száz sofőrnek vonták be a helyszínen a jogosítványát. Kiemelt súlyú szabálysértések elkövetése miatt 2700 járművezetőt jelentettek fel és 8200-nál többre róttak ki helyszíni bírságot - mondta a megyei rendőrfőkapitány a 8800 rendőr és 260 segítő bevonásával végzett ellenőrzésről beszámolva.

A rendőrség értékelte a gyermekbalesetek alakulását is: az idén, az év első nyolc hónapjában 63 gyermek sérült meg balesetben Fejér megyében, tízzel kevesebb, mint a múlt év hasonló időszakában. A balesetek során öt gyerek meghalt, 27 súlyosan, 31 könnyen sérült - tájékoztatott Papp Károly.

A sajtótájékoztatón elhangzott azt is, hogy az iskolaév megkezdésével 52 iskola környékén teljesítenek szolgálatot a rendőrök a polgárőrökkel közösen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!