A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Főpolgármesteri vétó egy ingatlanvásárlásra

Vágólapra másolva!
Nem ért egyet Demszky Gábor azzal, hogy a főváros 800 millió forint körüli összegért megvegye a BKV XIX. kerületi sporttelepét - közölte a főpolgármester kabinetfőnöke szerdán.
Vágólapra másolva!

Forró Zoltán elmondta, hogy a főpolgármester felfüggesztette a fővárosi tulajdonosi bizottságnak azt a múlt heti döntését, amellyel indítványozták a 3800 négyzetméteres Lehel úti ingatlan megvételét. A főpolgármester pénzhiánnyal indokolta lépését, illetve azzal, hogy az adott térség övezetátsorolás előtt áll.

Forró Zoltán a bizottság ülésén elhangzottakra utalva közölte, ha a főváros beépíthető jellegű övezetté sorolja át az OBI áruház melletti sporttelepet, akkor annak az értéke jelentősen megemelkedik. Ezért sem célszerű, hogy a főváros most elővásárlási jogával élve megvegye az ingatlant - fűzte hozzá a kabinetfőnök.

A Fővárosi Közgyűlés szervezeti szabályzata szerint a tulajdonosi bizottságnak újra tárgyalni kell erről a kérdésről. Abban az esetben, ha továbbra is a vásárlást támogatná a bizottság, akkor az ügyben végleges döntést a közgyűlés hoz.

Ugyancsak a közgyűlés döntött volna akkor is, ha a főpolgármester nem függeszti fel a bizottság döntését, mivel 500 millió forint feletti ügyletekben csak a képviselő-testület határozhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!